ART FAIR CUIJK 2015


Datum
31 jan, 2015 - 1 feb, 2015
10:00 - 18:00

Reserveren online vindt u onderaan de pagina!

Nanda van AlebeekNanda performance 3De 4e Art Fair Cuijk zal plaats vinden in het weekend 31 januari en 1 februari 2015.

Voor het vierde achtereenvolgende jaar opent Hotel Cuijk zijn deuren voor de Art Fair Cuijk, waar Kunst en Kunstliefhebber elkaar ontmoeten.

Zaterdagochtend 31 januari om 10.00 uur Burgemeester Hillenaar zal de ART FAIR CUIJK openen. GRATIS entree voor wie op deze ochtend aanwezig is voor 10.00 uur!

Nanda performance 2 Nanda perforrmance 1Openingsperformance: Nanda van Alebeek,  Den Dungen 1948, is een veelzijdig, levendig en ondernemend kunstenares. Sinds haar kinderjaren speelt vormgeving en de onstuitbare behoefte zich hierin uit te drukken een belangrijke rol in het leven van Nanda.

Na haar opleiding docent handvaardigheid A en B, studeerde zij aan de Academie Artibus te Utrecht o.a. specialisatie portret boetseren en leerde zij maskers maken bij Satori in Italië en andere professionele maskermakers. In de jaren die volgden verwierf Nanda een landelijke bekendheid met haar performances voor grote nationale en internationale bedrijven tijdens openingen, beurzen en presentaties van nieuwe producten. Zij had daarin het vermogen met haar modellen middels kunstzinnige toevoegingen, choreografie en geluid een mystieke spanning, die bij jong en oud een fascinerende verwondering opriepen. Een totaalervaring! Nanda heeft een boek over bodypaint geschreven, de centrale techniek die gebruikt wordt bij haar performances. Persbericht van Nanda kunt u vinden onderaan deze pagina.

Rogier Ruys 'Moore Music'

Rogier Ruys
‘Moore Music’

Rogier Ruys:  Beeldend kunstenaar, ontwerpt en vormt figuratieve & realistische beelden in brons en kunststof van handzaam klein tot monumentaal groot .

Zijn werk is zowel nationaal als internationaal te zien. Rogier exposeert van Breda tot Bologna & Barcelona.
ART INTO MUSIC ”the language of the world” is een Art & Design concept van muziek beelden.
Moore Music is het Icoon van het concept en zoals hier afgebeeld 3.5meter hoog in kunststof .Kijk voor meer verbeelding en info op www.rogierruys.com & www.artintomusic.com

Rogier Ruys 'Mooe Music' bij de ingang van Hotel Cuijk

Rogier Ruys
‘Mooe Music’ bij de ingang van Hotel Cuijk

Zaterdag 31 januari:  www.muziekschoolmusicfun.nl

Music Fun, Guus Pluk,  verzorgt workshops Ukulele spelen tijdens dit Valk-Art evenement.

*12:00-12:45 uur: 1e Ukulele workshop
*14:00-14:45 uur: 2e Ukulele workshop
*16:00-16:45 uur: 3e Ukulele workshop

Muziekles aandachtig

Muziekles aandachtig

De workshops duren ongeveer ukulele workshop boxmeer 3drie kwartier en zijn te volgen voor maximaal 14 personen per workshop. Deelname gaat volgens inschrijving en kosten zijn 5 euro voor een workshop per persoon. ( contant af te rekenen vooraf aan de workshop ) Aanmelden via valk-art
Music Fun is een muziekschool waar het draait om plezier en kwaliteit. Muziek maken is iets wat iedereen kan leren en zij helpen daar graag bij! Surf naar de website om de mogelijkheden te verkennen. www.muziekschoolmusicfun.nl
Geschiedenis: Muziekschool Music Fun is op 1 januari 2009 officieel opgericht door Willem Pluk. In vijf jaar tijd is het uitgegroeid tot een volwaardige muziekschool met een team van elf professionele en enthousiaste docenten. In 2012 is zijn broer Guus vennoot geworden. Samen zijn Willem en Guus verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen Music Fun. Beide zijn sinds jonge leeftijd actief in de muziekwereld en willen hun passie voor muziek graag overbrengen.

ukulele workshop boxmeer 2 ukulele workshop boxmeer 1

 

 

 

 

Visie:  Wetenschappelijk is bewezen dat musiceren verbindingen tussen de hersenen stimuleert, taalverwerving en leesvaardigheid bevordert en het concentratievermogen ontwikkelt. Daar hebben ze hun hele leven lang baat bij. Kinderen en volwassenen die een instrument leren spelen, doen het op school of op het werk aantoonbaar beter. Daarnaast is musiceren een sociale bezigheid en heeft het meerdere raakvlakken, waarbij het verschillende emotionele en cognitieve processen stimuleert. En muziek maken is natuurlijk ook erg leuk en plezierig om te doen.

Naast het geven van individuele muzieklessen, tracht Music Fun het musiceren te bevorderen door het organiseren van optredens, workshops en muziekonderwijs op scholen.
Muziekles: Bij Music Fun Mill kun je de vele soorten muzieklessen volgen lekker in de buurt:  het Land van Cuijk, gemeente Landerd, Mill en Sint Hubert, Cuijk, Boxmeer, Sint Anthonis, Bernheze, Boekel, Langenboom, Wilbertoord, Reek, Schaijk, Zeeland, Velp, Grave, Escharen, Gassel, Beers, Vianen, Sint Agatha, Haps, Linden, Ledeacker, Wanroij, Rijkevoort, Haps, Oeffelt, Landhorst, Odiliapeel, Overloon, Milsbeek, Bergen, Gennep, Heijen, Beugen, Bergen, Sambeek, Stevensbeek, Oploo, Gemert, Volkel, Uden, Heeswijk, Dinther.

Langzaamaan zullen alle deelnemers vermeld worden met naam en met een foto van hun werk. De meeste  foto’s zult u aan kunnen klikken om op de website van de betreffende kunstenaar meer van het werk te kunnen lezen en bekijken. Zoals u gewend bent op onze fairs zal er een zeer gevarieerd aanbod zijn van kunst en kunstig. Schilderijen in heel verschillende stijlen, materialen en technieken. Beelden in brons, steen, hout, glas en keramiek. Sieraden ziet u in goud, zilver, glas, rvs, etc.etc.

 

Annetje Geertsen

Annetje Geertsen


Estrid de Wit

Estrid de Wit


Jeannine Rosseel

Jeannine Rosseel


Will van Bommel

Will van Bommel


Toos van Dishoeck

Toos van Dishoeck

 

 

 

 

Anja Knuiman

Anja Knuiman


Madelon Hekking

Madelon Hekking


Herbert Willems

Herbert Willems


Haro Schäfer

Haro Schäfer


Jolanda Nabben

Jolanda Nabben

 

 

 

 

Henk Kroese

Henk Kroese


Harrie Willems

Harrie Willems


Tonneke Bos

Tonneke Bos


Bep Kuijsters

Bep Kuijsters


Ria Kooistra

Ria Kooistra

 

 

 

 

Marieke Derks

Marieke Derks


Jurgen Herman

Jurgen Herman


Herman van Loon

Herman van Loon


 Theodoor Peters

Theodoor Peters


Anita van Iersel

Anita van Iersel

 

 

 

 

 Jan van Strien

Jan van Strien


Jos Schelfhout

Jos Schelfhout


Arjon Groenewegen

Arjon Groenewegen


Arjanne Aarts, Briljant

Arjanne Aarts, Briljant


Alkine van der Laan

Alkine van der Laan

 

 

 

 

Jan Verschuere

Jan Verschuere


Tiny Evers

Tiny Evers


Katy De Bock

Katy De Bock


Elena Graure

Elena Graure


Wilfried Wessling

Wilfried Wessling

 

 

 

 

Gerrerde-mariAbelmann

Gerrerde-mariAbelmann


Nanda van Alebeek

Nanda van Alebeek


Netty Neuray

Netty Neuray


Rogier Ruys

Rogier Ruys

Jan Verschuere, Kees de Bruijn, Jaap Leest

 

 

 

 

Nanda van Alebeek slaat een nieuwe weg in. Een nieuwe start in 2015.  Je kunt wel zeggen terug van weggeweest.

Mijn ziektes onder controle en ik kan weer aan de slag. Mijn huis in Frankrijk is voor een jaar verhuurd en nu voel ik me weer vrij……………………
De molen houd ik zelf wel nog in bezit en wil daar mijn plek gaan maken en een verblijf creëren.  Zijn er nog handige mannen of vrouwen die mij daarbij willen helpen, heel graag. Tot april mag ik daar werken en mogen we nog in het huis slapen.  In mei gaan Wil en Yvon Tongerloo uit Mierlo aan de slag met groepen en chambre-d’hôtes.  Ik ga proberen om een slaapplek en een kamer met keukentje neer te zetten in de nok van de molen.

Wil en Yvon gaan daar werken met groepen en losse gasten. Ze hebben er heel veel zin in. Als alles lukt zoals ik dat in mijn hoofd heb kijk ik straks vanuit mijn molentje over het meer, zie ik de vissen springen en de vogels vliegen. Mijn droom van 13 jaar geleden komt dan toch uit.
Minder zorgen, dus kan ik mij weer gaan concentreren op mijn performances.

Mijn eerste optreden zal zijn bij de opening van de Ara Art Fair in het  Van der Valk  Hotel, Raamweg 10, Cuijk op zaterdag 31 januari om 10.00 uur. De fair is op zaterdag 31 januari en zondag 1 februari van 10.00 tot 18.00 uur.

Iedereen is daar welkom. Deze performances zijn mijn uiting van levende kunst.  Het is heerlijk om daar mee bezig  te zijn, voel me daar weer heel gelukkig bij. Ik ga weer op zoek naar enthousiaste acteurs en danseressen om weer kleine totaal producties neer te zetten. Ook ontvangsten met bijzondere kostuums en productpresentaties staan op de plank om gepresenteerd te kunnen geworden, werk het liefst op maat. Heb ook vele kostuums voor activiteiten in het Jeroen Bosch jaar. 

Ook geef ik lezingen in het Jheronimus Bosch Art Centre voor groepen vanaf 15 personen. Daar vertel ik over 35 jaar kunst Nanda en over het creëren van de figuren die ik daar heb staan. Dit is een arrangement met een smakelijke Brabantse lunch en een presentatie op een beamer.

Mocht iemand daar interesse in hebben dan kan hij of zij dit via de mail melden.  Nanda van Alebeek kunstnanda@gmail.nl  www.nanda-art.nl       

Muziek wordt op zondag 1 februari verzorgd door Hans Laduc, Gitarist

Reserveer online voor dit evenement!

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Kaart wordt geladen...
Locatie

Hotel Cuijk
Raamweg 10
5431NH Cuijk