Wereldwijven Intermezzo


Datum
31 aug, 2017 - 31 okt, 2017

Wereldwijven Labels

Wereldwijven Labels

Wereldwijven                I N T E R M E Z Z O

Wereldwijven is een project van Stichting Intermezzo in Dordrecht.

Wereldwijven bestaat uit handwerkvrouwen met allerlei culturele achtergronden, die door samenwerking, onder het eigen label of in opdracht van derden, eigentijdse mode- en interieurproducten realiseren.

Onder de merknaam ‘Wereldwijven’ wordt een eigen kussencollectie op de markt gebracht. Met ‘mannenkussens’, want zoete, vrouwelijke kussens met roze en hartjes zijn er al meer dan genoeg. De kussens worden gemaakt van stoere materialen, veelal modestoffen afkomstig uit het mode-Mekka Parijs.
Doel van het project Wereldwijven is enerzijds om een eigentijdse vorm te vinden en daarmee herwaardering te bewerkstelligen voor traditionele handwerktechnieken en anderzijds positieverbetering van vrouwen uit diverse culturen.

 

Werelswijven

Wereldwijven


Wereldwijven

Wereldwijven

 

In het atelier van Wereldwijven, aan de Voorstraat 178 in Dordrecht, verwerken de Wereldwijven deze stoffen in kussens met verrassende, gedurfde stoffencombinaties.en voorzien ze van bijzondere, net-even-anders-borduursels.

 

 

 

Door te borduren op mooie kwaliteit stoffen die gebruikt worden voor mantels, colberts en pantalons, wordt kleur aangebracht in de op het eerste gezicht soms wat saaie maar prachtige materialen.

 

Wereldwijven

Wereldwijven


Wereldwijven detail

Wereldwijven detail

Wereldwijven HandwerkLab
Voorstraat 178
3311 ES  Dordrecht
website                  : www.wereldwijven.info
projectleider           : Jolanda Branderhorst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaart wordt geladen...
Locatie

Hotel Ara
Veerweg 10
3336LM Zwijndrecht