vitrines: Joke Hardenbol mixed media


Datum
1 jul, 2020 - 1 aug, 2020

JOKE HARDENBOL        Vormgever van ideeën

Joke Hardenbol

Joke Hardenbol

Joke Hardenbol

Joke Hardenbol (1958) is eigenlijk in het verkeerde land geboren. Mixed media, haar kunstvorm, is groot in de Verenigde Staten (VS) maar staat in Nederland nog in de kinderschoenen. Textiel en papier zijn vaak de basis van veel objecten. Zij gebruikt deze in combinatie met andere materialen en bewerkt deze op verschillende manieren zoals verhitten, vervormen, beschilderen.

 

Het werk van Hardenbol is heel divers en varieert van objecten aan de muur tot kunstenaarsboeken, sieraden, schalen en objecten van papier-maché. Zij werkt ook veel met materialen die hier praktisch onbekend zijn. Tyvek is zo’n materiaal en inmiddels is Hardenbol  één van de meest vooraanstaande deskundigen op het gebied van Tyvek in Nederland geworden. Fabric paper is een ander voorbeeld  van het op een ongebruikelijke manier van werken met papier en textiel. Gelli printen (afdrukken maken op een gelatineplaat) is nog zo’n bijzonder vorm van materiaalgebruik.  Het gebruik van deze technieken in combinatie met textiel en papier leidt tot verrassende objecten die een breed publiek verdienen.

Joke Hardenbol

Joke Hardenbol


Joke Hardenbol

Joke Hardenbol

Joke Hardenbol is actief lid van Steekplus (de Nederlandse vereniging van textielkunstenaars).Joke Hardenbol is actief lid van Steekplus (de Nederlandse vereniging van textielkunstenaars).

http://jokehardenbol.exto.nl/

http://tisnietzwartwit.blogspot.nl/

Ik ben autodidact en ben sinds 2004 werkzaam als beeldend kunstenaar of vormgever van ideeën zoals ik mijzelf liever noem

In eerste instantie met een eigen Galerie: De Schatten van de Waterlelie. In  deze galerie werd alleen kunst verkocht van gerecyclede materialen en zelf werkte ik daar ook voornamelijk mee. Inmiddels worden deze materialen vooral ingebed in textiel en papier.

Intuïtie is mijn uitgangspunt, ik werk niet met tevoren bedacht ontwerpen, maar al werkend, laag over laag materiaal toevoegend, komen de ideeën.

Mijn werk is heel gevarieerd. Ik maak kunstenaarsboeken, collages, wandhangers van textiel, kistjes, papier-maché objecten, sieraden enz.

Ik ben oprichter van een groep textielkunstenaars die kunstenaarsboeken maakt

https://artbooksisters.blogspot.com/

Lid van Steekplus, een groep textielkunstenaars.

Ik geef ook workshops en jaarcursussen in eigen beheer en bij de Volksuniversiteit en op beurzen.

 

Kaart wordt geladen...
Locatie

Hotel Ara
Veerweg 10
3336LM Zwijndrecht