vitrines ARA: Antje den Os Beeldhouwkunst


Datum
1 Jan, 2022 - 1 Mrt, 2022

ANTJE DEN OS  Beeldhouwkunst

Antje den Os happy elephant

Antje den Os
happy elephant

Antje den Os rijke-wereld-vooraanzicht

Antje den Os
rijke-wereld-vooraanzicht

 

 

Antje woont in het landelijk gelegen dorpje Oudenhoorn waar ze haar creatieve geest de ruimte kan geven die het verdient.

 

 

 

Ondersteunt door haar partner maakt ze voornamelijk beelden van natuursteen van figuratief tot abstract en alles daaromheen.

 

Antje den Os dancing

Antje den Os
dancing

Antje den Os a-heartbeat

Antje den Os
a-heartbeat

 

 

De beelden die ze maakt komen uit eigen inspiratie.

 

 

 

 

 

 

Antje den Os Tembo-olifantenbeeld-natuursteen

Antje den Os
Tembo-olifantenbeeld-natuursteen

Sinds eind 2016 is Antje een voor haar nieuwe weg ingeslagen op beeldhouwgebied en maakt ze beelden van diverse soorten blokjes natuursteen,

Het proces van het maken van een beeld op deze manier is behoorlijk arbeidsintensief omdat ze alles met de hand doet, die beelden noemt ze dan ook blokjesprojecten.

Naast de blokjesprojecten waarbij Antje ver buiten haar comfortzone zit, maakt ze ook andere werken zodat het beeldhouwen leuk en plezierig blijft.

Antje den Os komt uit een creatief gezin, zo was haar moeder coupeuse en haar vader in zijn vrije tijd houtbewerker. Als kind zat ze al vroeg te klussen met hout en aanverwante materialen en ook leerde ze kleding maken van haar moeder. Dit heeft ze altijd met veel plezier gedaan en haar creativiteit werd enorm gestimuleerd. Ook op het voortgezet onderwijs viel ze op bij de leraren door met de technieklessen en houtbewerkingslessen met kop en schouders boven de andere leerlingen uit te steken en stimuleerden de leraren haar om extra opdrachten te maken.

Het kon dan ook niet anders zijn dan toen er de ruimte kwam voor zelfontplooiing zij iets met haar handen ging doen en voor het beeldhouw vak koos, iets wat ze inmiddels een ruime 10 jaar doet met vooral heel veel plezier in haar werk.
Om toch door te blijven ontwikkelen kwam ze na veel nadenken tot het idee om blokjesprojecten te gaan maken, een uitdaging op zich want alles gebeurd met de hand en ze gebruikt geen machines om de stenen te bewerken. Door die blokjesprojecten zit ze ver buiten haar comfortzone en dat maakt het juist uitdagend maar ook enorm moeilijk. Om het dan toch behapbaar te houden maakt ze naast de blokjesprojecten ook andere beelden , die wat minder arbeidsintensief zijn maar toch nog steeds leen uitdaging zijn om te maken..
Zo maakt ze ook af en toe sacrale beelden en dat is iets wat een overblijfsel is uit haar jeugd waar ze RK is opgevoed.

 

 

 

 

Kaart wordt geladen...
Locatie

Hotel Ara
Veerweg 10
3336LM Zwijndrecht