Swa van Dael


Datum
27 feb, 2017 - 2 mei, 2017

Kunstenaar Swa van Dael geboren 30/11/’51 te Antwerpen heeft momenteel zijn atelier in Noord-Duitsland waar hij het meest van zijn tijd verblijft .Hij heeft een aantal jaren een academische opleiding genoten  te Antwerpen en heeft zich nadien vervolmaakt door jaren van zelfstudie.

Swa van Dael 'Balance'

Swa van Dael
‘Balance’


Swa van Dael 'Ant Attack'

Swa van Dael
‘Ant Attack’

De kunstenaar :
“Ik ben lange tijd zoekende geweest naar een eigen stijl en die is tot ontwikkeling gekomen rond 1999  “Een wereld in heldere kleuren, organische lijnen en fantasie figuren, een uitgesproken eigen stijl. Ik observeer de werkelijkheid en laat haar weer opduiken in mijn werk. Met humor, vrolijkheid maar zeker ook met kritiek. De kleurcombinaties die ik in mijn werk gebruik kunnen voor de regel niet, maar uiteindelijk klopt het in mijn werk. Alles wat ik schilder komt uit mijn eigen fantasie die soms wel wat weg heeft van een hallucinerende trip, maar door niets anders veroorzaakt wordt dan door impulsen uit mijn omgeving. Het is een fascinerend Universum die toch verwant is aan de werkelijkheid.”

Zoals Ivo Verheyen (oud conservator Jacobs Smits museum te Mol) mijn werk omschrijft: “de eeuwige strijd tussen harmonie en chaos, de idylle die wordt verstoord of bedreigd. Inhoudelijk hebben we te maken met vertellende kunst, er gebeurd iets op het doek .Elk schilderij is een verhaal. Welk? Laat dat een meervoudige opgave zijn. Zoals de kunstenaar recht heeft op zijn versie zo hebben wij recht op de onze. ”

Swa van Dael CHINTAN 2 verkocht Hotel ARA

Swa van Dael
CHINTAN 2
verkocht Hotel ARA


Swa van Dael FAJAR 2 verkocht Hotel ARA

Swa van Dael
FAJAR 2
verkocht Hotel ARA

Vrolijke figuren vullen op speelse wijze de grote en kleine doeken. De vele kleurrijke gestaltes staan onderling in contact doordat hun ronde vormen steeds weer uit een andere figuur voortkomen. Tesamen voeren zij de toeschouwer mee in een mysterieuze wereld waarin diverse vormgegeven dieren en mensfiguren een betoverend verhaal vertellen.

Swa van Dael 'Soulmates'

Swa van Dael
‘Soulmates’


Swa van Dael 'Rapa-Nui'

Swa van Dael
‘Rapa-Nui’

De kunstenaar heeft werken in privaat bezit in binnen en buitenland .

Website : www.swavandael.be

Email      : info@swavandael.be

Gsm        : 0473/42 00 88           Tel.: 49 4943/ 40 66 94 (Duitsland)

Swa van Dael SITTICHAI 1

Swa van Dael
SITTICHAI 1


Swa van Dael SAKDA

Swa van Dael
SAKDA

” In een fonkelend spel van contrasten , een scherp afgelijnde kleurenintensiteit , met referenties naar het surrealisme , maar met een uitgesproken persoonlijke stijl schildert Swa van Dael de woordeloze inhoud van zijn passie en levensvisie.”

“De kunst van Swa van Dael vereist een blik die niet streelt over de dingen maar er bij stilstaat en er dwars door heen gaat. Een oppervlakkig oog zou enkel een opeenvolging van motieven van decoratieve aard kunnen zien. Een aandachtige blik ziet echter de omvang en de diepgang van het werk van de artiest. Deze composities, vol met verrassingen, kleuren en beweging lijken bedrieglijk helder. Zij verwijzen eerst naar vreugde, een plezier om te schilderen, gemengd met onbezorgdheid en vrijheid. Maar we ontwaren ook angst,vragen die onbeantwoord blijven, een visie op onze wereld en ons tijdperk die verschrikkelijk helder is. Door middel van een kunstvorm die de voorkeur geeft aan gevoelens ten opzichte van voorstelling, een kunst die zich beroept op een taal die voor iedereen toegankelijk is maar die bij ons diep vanbinnen zit, wordt Swa van Dael de woordvoerder van onze tijd, de vertegenwoordiger van een onuitputtelijke verbeelding die universele accenten heeft.” Didier Paternoster

Swa van Dael 'Strong'

Swa van Dael
‘Strong’


Swa van Dael 'Rainbow'

Swa van Dael
‘Rainbow’


Swa van Dael 'Follow me'

Swa van Dael
‘Follow me’


Swa van Dael 'Dreams of Art'

Swa van Dael
‘Dreams of Art’


Swa van Dael 'Carousel of Life'

Swa van Dael
‘Carousel of Life’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaart wordt geladen...
Locatie

Hotel Ara
Veerweg 10
3336LM Zwijndrecht