Marilyn Veen


Datum
1 Sep, 2021 - 1 Nov, 2021

MARILYN VEEN

Marilyn Veen

Marilyn Veen

Marilyn Veen

Marilyn Veen

Marilyn Veen werd in 1968 te Enschede geboren.

Ze ging studeren aan het Conservatorium en vervolgde haar opleiding aan de Neue Opern Schule in Zürich, waar haar carrière als operazangeres begon.

Ze zong met succes in binnen- en buitenland. Ze werkte samen met onder andere Elisabeth Schwarzkopf, Christina Deutekom, Wilma Driessen, Miranda van Kralingen en Theresa Boyava (USA).

In 1999 won Marilyn de eerste prijs in het televisieprogramma Una Voce Particolare van de TROS, gepresenteerd door Ernst Daniël Smid.

Tevens werd haar de eerste prijs toegekend van het Nederlandse Opera Belcanto Festival 2000 te Rotterdam. Marilyn had in 2000 en 2001 een engagement bij de Städtische Bühnen te Münster, waar ze optrad in onder andere de musical Evita. In 2001 behaalde ze haar basisdoctoraal in Algemene Cultuurwetenschappen / Opera aan de Open Universiteit Nederland.

Marilyn Veen

Marilyn Veen

Marilyn Veen

Marilyn Veen

Vervolgens was zij toe aan een nieuwe uitdaging en ging binnenhuis architectuur studeren.

Hierdoor kwam zij in aanraking met de kunst, bijvoorbeeld in de vorm van schilderijen aan de muur of sculpturen in een woning.

Zij heeft toen besloten om een nieuwe weg in te slaan en ging studeren aan de kunstacademie (de A.K.I.) te Enschede.

Haar werk is te omschrijven als explosief in kleur en vorm, waardoor deze een positieve sfeer uitstralen.Alle kleuren van de totale kleurencirkel worden gebruikt. Zij wordt zowel geïnspireerd van binnenuit als door de dagelijkse dingen om haar heen. Dit alles verwerkt ze in haar schilderijen. Ze schildert met gemengde technieken en maakt gebruik van duurzame materialen. Tegenwoordig exposeert Marilyn in binnen- en buitenland.

 

www.marilyn-veen.nl

 

 

Kaart wordt geladen...
Locatie

Hotel de Molenhoek
Rijksweg 1
6584AA Molenhoek