Maarten Wijnaendts van Resandt


Datum
28 okt, 2013 - 31 dec, 2013

www.wemwe.nl

Angelbek Prieelvogels IJsvogeldiscussie

De wereld van èMWé (Maarten Wijnaendts van Resandt) is een magische mix van fictie en werkelijkheid. Zijn tekeningen vormen een brug tussen fantasie en realiteit.
Prachtige realistische details en symbolieken vullen en voeden de geest van de toeschouwer met vragen en wensen. met verlangens en dromen.
èMWé‘s fascinatie voor fictie en werkelijkheid zat er al vroeg in. Enerzijds was hij gefascineerd door archeologie, Egyptische-, Griekse -en Romeinse oudheid (mozaïeken) en het ontdekken van andere culturen. Anderzijds verdiept hij zich in tal van sprookjes en legendes.
Deze vroegere interesses zijn nog steeds terug te vinden in zijn voorstellingen. In combinatie met zijn liefde voor de natuur en het natuurgetrouwe, ontwikkelde hij zijn magisch, realistische stijl. Zijn werk is een roman op beeldformaat. Hij nodigt de toeschouwer uit om een eigen interpretatie aan de symbolieken te geven.De tekeningen zijn allemaal gemaakt met Potlood, gefixeerd, ingelijst en begeleid met wetenswaardigheden over het onderwerp. Sinds 2006 is al zijn werk gesigneerd met èMWé en in Romeinse cijfers de maand en het jaar van vervaardiging.

Kaart wordt geladen...
Locatie

Hotel Ara
Veerweg 10
3336LM Zwijndrecht