Kleintje Kunst Mastbosch Breda


Datum
28 apr, 2013
11:00 - 17:00

www.mastbosch.nl

Klein kunstevenement met 3 deelnemers.
Op enkele zondagmiddagen per jaar exposeren er in de lounge van hotel het Mastbosch een paar kunstenaars. Komt u ook eens kijken?

Op 28 april exposeert Jeanne Gobbens met keramiek, Ineke Duyndam-Kester met schilderijen en Cobi Michielsen ook met keramiek.    

Jeanne Gobbens Jeanne Gobbens Coraal 1Jeanne Gobbens, geboren 1945 te Zevenbergen en woonachtend in Etten-Leur.               

Klei is al 30 jaar haar grote passie. Momenteel werkt ze veel met papierklei, dat erg fijn op te bouwen en gebakken erg licht is. Haar werken bakt ze in een elektrische oven, tot op 950 C. Daarna worden ze geglazuurd of bewerkt met oxides om dan tot 1200 C af te bakken. Meestal zijn het groeivormen die geïnspireerd zijn uit de natuur.

Haar opleiding; Op de vrije avondacademie van St. Joost heeft zij glazuurlessen van Emmy van Deventer gevolgd. En om haar kennis te verbreden is zij in 2002 naar de Academie voor beeldende kunsten, het IKO te Hoogstraten in België gegaan. Hier is zij in 2007 afgestudeerd als laureaat keramiek en in 2009 verder gegaan met de opleiding beeldhouwen, ook op het IKO te Hoogstraten

Ineke DuyndamIneke Duyndan

Ineke Duyndam-Kester, geboren in Den Haag op 01-03-1949, getogen in Honselersdijk, momenteel wonend te Etten-Leur, Noord-Brabant. 

Tijdens mijn jeugd heb ik heel veel op het strand vertoefd. De zon, zee, het strand en de wolken hebben op mij een enorme aantrekkingskracht. Ook nu nog vind ik het heerlijk om lange strandwandelingen te maken en als we op vakantie gaan moet er zeker een strandvakantie bij zijn. Onbewust neem ik alle elementen van het strand en de zee, mee in mijn schilderkunstwerken. Dat zit in mij geworteld.

Mijn passie voor schilderen is rond de eeuwwisseling begonnen. Na een aantal cursussen te hebben gevolgd, o.a. tekenen, aquarellen, olieverf, werken met acryl en modeltekenen, heb ik uiteindelijk een geheel eigen stijl ontwikkeld. Ik verwerk graag (natuurlijke) materialen in mijn schilderijen, zoals: structuurpasta, leer, jute, zand en schelpen. Eerst worden de materialen op het doek aangebracht en vervolgens met acrylverf bewerkt, laag over laag, tot een geheel ontstaat. Zonder vooropgezet doel, vanuit gevoelens en ervaringen, luisterend naar muziek wordt de inspiratie vervolgens zichtbaar op het doek, in abstracte vormgeving, met verrassende kleurencombinaties. 

Muziek en schilderen is voor mij een perfecte combinatie om mij kunstzinnig te ontspannen. Het resultaat mag dan ook gezien worden.

Het mooie van mijn abstracte schilderkunst vind ik, naast de kleurencombinaties en het materiaalgebruik, dat iedereen zijn eigen verhaal en emotie uit het kunstwerk kan halen. Op elk moment van de dag, bij elke andere lichtinval zie je nieuwe dingen en vertelt het doek een verhaal. Mijn verhaal, jouw verhaal. Ineke.

Cobi-MichielsenCobi Michielsen,   ‘Je bent nooit te oud om te leren’. 2 jaar geleden heeft Cobi Michielsen (52) per toeval een passie ontdekt: boetseren. Ze maakt portretten zonder model, keramieken. Het resultaat is voor haar telkens een verrassing. Het plezier van creeren, de ontdekkingsreis naar mogelijkheden van het materiaal waarmee ze werkt, is een nieuwe wereld die voor haar is opengegaan. Een paar van haar werken zijn tentoongesteld op 28 april.

 

 

Kaart wordt geladen...
Locatie

Hotel het Mastbosch
Burgemeester Kerstenslaan 20
4837BM Breda