Kleintje Kunst Breda


Datum
24 nov, 2013
11:00 - 17:00

Inschrijven mogelijk voor maximaal drie kunstenaars.     

24 november is het werk te zien van:
Thea van der Laar met aquarellen en beelden
                                     &
Niki Bierling van den Berg met hoeden en fascinators.

Thea van der Laar IMG_0015 Thea van der Laar 2013 novIMG_0122 Thea van der Laar 2013 nov Thea van der Laar 2013 nov DSCN2256 Thea van der Laar 2013 nov bloem

 

 

 

 

Thea van der Laar: De liefde voor het aquarelleren is ontstaan in 1990 tijdens welke ik mij in een opwelling inschreef voor een aquarelvakantie in de Dordogne. Het aquarelleren heeft mij niet meer los gelaten. Bij Open Atelier/de Vrije Academie ben ik mij verder gaan bekwamen in de aquarelkunst en later bij de VU in Hendrik Ido Ambacht. Om mij verder te ontwikkelen en diverse stijlen eigen te maken heb ik nadien nog privéles gehad en diverse workshops gevolgd. Vele jaren ben ik opgeslokt geweest door mijn fulltime baan waardoor het steeds moeilijker werd een momentje voor mijzelf te creëren om te schilderen.
Nu ik niet meer werk heb ik de draad weer opgepakt en constateer dat mijn schilderstijl veranderd is, Ik werk nu graag groot en probeer wat meer de vorm los te laten en te abstraheren hetgeen zeker niet mee valt voor zijn perfectionist als ik.
Bij het abstract schilderen (met acrylverf), wat ik sinds kort ontdekt heb, gaat mij de kunst van het loslaten beter af. Bij aanvang heb ik meestal een beeld voor ogen maar gaandeweg laat ik los en laat ik mij leiden door wat ontstaat…..
Zo ook met beeldhouwen middels speksteen, albast en serpentijn. Ook hierin kan ik mij geheel verliezen. Een pracht manier om los te komen…..
Echter ik beeldhouw ook graag figuratief  met een voorkeur voor portretten en figuren, middels klei en was. Van beeldhouwer/kunstenaar Frank Stoopman heb ik heel veel geleerd.. Werkend naar een model, leerde hij mij vooral goed te kijken, de basis bij het uitoefenen van kunst. Kunst uitoefenen bestaat uit 99% kijken en 1% doen!!!!!

41 Niki Bierling van den Berg Biberghats_Artfair_Zwijndrecht_2013_A041_02_120pix 41 Niki Bierling van den Berg Biberghats_Artfair_Zwijndrecht_2013_A041_01_120pix Foto hoeden collectie Niki van den BergBiberg Hatsniki.biberg@gmail.com

 

Niki Bierling van den Berg. Niki Bierling van den Berg was jarenlang werkzaam op een school voor speciaal onderwijs o.a. als docente textiele werkvormen. Liefde voor textiel en het zelf maken van kleding en accessoires heeft ze van huis uit meegekregen.  In 1995 volgde ze een workshop hoedenmaken. Zij volgde daarna vele cursussen en lessen bij verschillende hoedenmakers in Nederland, onder wie: Myra van de Korput, Marianne Jongkind en Piet van Manen. Inmiddels is zij gediplomeerd modiste.
Het maken van een hoed is zowel kunstzinnig als ambachtelijk. Ze ontwerpt en maakt hoeden en haardecoraties zowel naar een thema als ook op speciaal verzoek, voor alledag of voor een feestelijke gelegenheid.
Door het werken met verschillende materialen, gereedschappen, vormen en kleuren ontstaat telkens een unieke creatie. Uitstraling en draagbaarheid zijn daarbij heel belangrijk.
Naast hoeden en haardecoraties behoren ook petten, baretten en corsages tot de collectie.
19 maart 2013 – Publieksprijs en 3e Prijs Vakjury voor Spijkenisser hoedenontwerper
Niki Bierling van den Berg (51) heeft 16 maart jl. met haar hoed l’Unité bij de zevende editie van de Hoedenwedstrijd van de Nederlandse Hoeden-vereniging de Publieksprijs 2012 voor de mooiste hoed gewonnen. Op de landelijke hoedendag te Amsterdam ontving ze uit handen van voorzitter Sietje Dekker-Bijhouwer de bijzondere wisselbokaal en een cheque. Daarnaast heeft ze de 3e prijs van de Vakjury 2012 gewonnen. De jury, bestaande uit Marianne Jongkind, Hans Hunink en Netty Werkman prees haar originele ontwerp vanwege de draagbare uitvoering en de manier waarop ze het thema ‘Europa’ tot uitdrukking bracht. “Op subtiele en elegante wijze verwoordt Niki het thema ‘Europa en het Europese ideaal”, aldus juryvoorzitter Marianne Jongkind, die de hoge kwaliteit van het werk van alle deelnemers prees. l’Unité is inmiddels verkocht.
Op de site van de Nederlandse Hoeden Vereniging zijn alle genomineerde hoeden te zien.

l’Unité  Korte beschrijving: De cirkel verbeeldt de kracht van het oude Europa. De stroken van sinamay staan symbool voor de Europese landen, waarbij de verschillende lengtes de onderlinge machtsverhoudingen uitdrukken. Het Europese eenheidsideaal kan alleen bestaan als de landen verbonden blijven: l’Unité!  Gebruikte materialen: sinamay, laiton

Kaart wordt geladen...
Locatie

Hotel het Mastbosch
Burgemeester Kerstenslaan 20
4837BM Breda