KLEINTJE KUNST: Petra Smeenk


Datum
1 mrt, 2015

Petra Smeenk

Petra Smeenk


Petra Smeenk

Petra Smeenk

Petra Smeenk,

Maakt voornamelijk bronzen beelden, maar ook terra-cotta beelden in figuurlijke stijl, maar altijd is de vorm en beweging belangrijk.
Geïnspireerd door de goede kunstenaars ,die zij daar tegenkwam. Is zij haar opleiding in Moskou gaan doen bij Vadim Kirilov . Het Moskou waar zij 6 jaar heeft gewoond. Petra is nu bijna drie jaar weer terug in Nederland en volop met haar carrière bezig. In november is  zij begonnen met de bouw van een nieuw atelier. Afgelopen April heeft zij met de kunstroute in Hilversum meegedaan waarvoor zij geselecteerd moest worden door een ballotagecommissie.

De eerste beelden maakte zij in terracotta later vooral in brons. Hoewel haar beelden figuurlijk zijn, is vorm en beweging erg belangrijk voor Petra.

Petra Smeenk

Petra Smeenk


Petra Smeenk

Petra Smeenk

Zij is erg geïnteresseerd in andere culturen, vandaar dat zij beelden heeft gemaakt van Afrikaanse en Aziatische mensen, maar vooral wordt zij gegrepen door harlekijns.
Ieder jaar maakt zij weer een nieuwe harlekijn. Een harlekijn is een figuur, die zowel vrolijk als triest kan zijn, uitdagend maar ook introvert, kortom alles in hem verenigd.

 

 

 

 

Kaart wordt geladen...
Locatie

Hotel het Mastbosch
Burgemeester Kerstenslaan 20
4837BM Breda