KLEINTJE KUNST: Mariëlle Braanker


Datum
25 jan, 2015
00:00

Marielle Braanker,

Geb.datum: 13-05-1964

Opleiding: Autodidact

Marielle Braanker

Marielle Braanker

Mariëlle Braanker is ruim 25 jaar werkzaam als professioneel beeldend kunstenaar. Ze is op het idee gekomen om met glas te gaan werken toen ze een stapeltje glas zag liggen, gewoon van een gebroken vensterruit. Daarvoor was ze altijd al bezig met tekenen, schilderen en andere beeldende vormen. Nadat ze met glas ging werken is ze daar nooit meer mee opgehouden.

Marielle Braanker   Abstract

Marielle Braanker
Abstract

Ze heeft een eigen techniek ontwikkeld waarmee eigenlijk alle vormen en ideeën uitvoerbaar zijn. Dit is de reden waarom ze nog steeds is geboeid door het materiaal. Alle objecten zijn opgebouwd uit vlakglas, op maat gesneden met een glassnijder en vervolgens aan elkaar gehecht met transparante lijm.

Door de vele mogelijkheden en de veelzijdigheid van de kunstenares heeft ze in die jaren aan een stuk door de meest uiteenlopende opdrachten uitgevoerd voor bedrijven, overheidsinstellingen en particulieren. Zoals prijzen, logo’s en abstracte werken of figuratieve voorstellingen.

In 1997 heeft ze haar eigen galerie in Zwijndrecht geopend. Ze heeft veel geëxposeerd in het binnen- en buitenland. Haar werk is inmiddels over de hele wereld te vinden.

Marielle Braanker

Marielle Braanker


Marielle Braanker  Dierfiguur

Marielle Braanker
Dierfiguur

 

Kaart wordt geladen...
Locatie

Hotel het Mastbosch
Burgemeester Kerstenslaan 20
4837BM Breda