Jos van Beek


Datum
3 jan, 2015 - 26 feb, 2015

Jos van Beek Spontane omhelzing

Jos van Beek
Spontane omhelzing


Jos van Beek  Stroom en tegenstroom

Jos van Beek
Stroom en tegenstroom

Kleur. Dat is na zoveel jaren professioneel werken, het handelsmerk dat in ons land het eerst geassocieerd wordt met het werk van Jos van Beek. En ja, het is waar : zoals hij met kleur durft om te gaan valt wel op.  Helder, contrastrijk, genuanceerd tot in het kleinste detail……. het klopt allemaal. En het prikkelt de kijker.
Maar eerst en vooral gaat het de kunstenaar om de inhoud, het schilderen zelf.
Kunstenaar zijn is een vak, een beroep en tevens een soort roeping.
Jos van Beek heeft daarin al zijn leven lang een boodschap : een doek van kleur voorzien is niet zo moeilijk. Dat kunnen kinderen zelfs. Maar een schilderij maken is toch echt een ander verhaal. Daar komt veel meer bij kijken. Een harmonieus samenspel van kleuren, vlakken, lijnen, compositie contrasten en dat in een schildertechniek die alleen een professioneel kunstschilder zich na vele jaren eigen kan maken. Soms zijn zijn schilderijen geheel abstract. Dan bepalen bovengenoemde aspecten het totale beeld. Soms is er sprake van herkenbare aanduidingen van de werkelijkheid . Nooit de werkelijkheid zelf. Om dat te kunnen bereiken is het nodig dat er gewerkt wordt. Dag in dag uit. Professioneel. Met hoogte- en dieptepunten. In een echt schilderij komt die ervaring, die doorleefdheid, die eeuwige “strijd”van toevoegen en weghalen, pas echt tot volle wasdom. En dat zie je. Dat herken je.

Jos van Beek Wakker worden

Jos van Beek
Wakker worden

Bij Jos van Beek heeft dat werken ondertussen geleid tot een indrukwekkende reeks tentoonstellingen, in Nederlandse steden als Maastricht, Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Zwolle, Eindhoven Breda, maar ook in Moskou, Sint Petersburg, Kopenhagen, München, Parijs, Antwerpen………

Jos van Beek  Wijs mij de weg

Jos van Beek
Wijs mij de weg

Zijn klanten zijn geen eendagsvliegen, maar bewonderaars, fans, verzamelaars, kenners en herkenners van kwaliteit. Voor de volle 100%.
Een eerste kennismaking met zijn werk kan plaatsvinden via zijn website: www.josvanbeekkunst.nl
Wellicht is dat genoeg reden om in de maanden januari en februari 2015 de tentoongestelde werken van Jos van Beek bij het Van der Valk hotel in Molenhoek eens nader en in alle rust te gaan bekijken.

Jos van Beek  van Harte

Jos van Beek
van Harte

Voor meer informatie:

 

www.josvanbeekkunst.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaart wordt geladen...
Locatie

Hotel de Molenhoek
Rijksweg 1
6584AA Molenhoek