Johan Timmers


Datum
25 jan, 2013 - 6 apr, 2013

 

Johan Timmers Molenhoek verstuiving_1Tot en met eind Maart 2013 exposeert Johan Timmers in Hotel Restaurant De Molenhoek- Nijmegen.

Johan Timmers een veelzijdig kunstenaar !

Hotel Restaurant de Molenhoek Nijmegen is trots het werk van Johan Timmers te mogen annonceren. Johan Timmers maakt schilderijen, meubelobjecten en lichtobjecten. In ons hotel presenteren wij een aantal schilderwerken, voor de overige kunstobjecten verwijzen wij naar de website van de kunstenaar: http://www.johantimmers.nl/art

Johan Timmers over zijn schilderijen: “De inspiration voor mijn schilderijen haal ik uit de waarneembare werkelijkheid. In die werkelijkheid om mij heen zoek ik naar de essentie van bijvoorbeeld een landschap of een stilleven”.

Een zoektocht met vaak verrassende ontdekkingen die op hun beurt weer nieuwe beelden oproepen. Beelden die, terwijl ik eraan werk, een verzelfstandiging ondergaan in een wisselwerking van actie en reactie. Zo ontstaan er schilderijen op de grens tussen figuratief en abstract. Deze manier van werken pas ik ook toe bij het maken van de meubelobjecten. Ik laat mij leiden door het materiaal met zijn specifieke karakter en uitstraling.

Zo wordt mijn werk gekenmerkt door veelzijdigheid. Mijn interesse en het aldoor zoeken naar nieuwe materialen en toepassingsmogelijkheden zorgen ervoor dat ik mij niet uitsluitend met schilderen wil bezig houden, maar ook actief geïnteresseerd ben in architectuur en andere uitingen van vormgeving zoals grafische vormgeving en 3-d objecten en installaties.

Kunstenaar zijn is voor mij meer een manier van leven. Je eigen omgeving scheppen, een levenslange ontdekkingstocht naar vorm en kleur.

Bij de meeste schilderijen is gebruik gemaakt van acryl in combinatie met natuurlijke materialen en voorwerpen.

Naast de schilderijen zijn er op de website meubelobjecten en lichtobjecten te zien. De meubelobjecten zijn gemaakt van gelast staal, die vervolgens beschilderd zijn met acrylverf met daarover een slijtvaste laag. De meubelobjecten zijn uniek. Er is er slechts 1 van. In overleg kan er een meubelobject gemaakt worden die geheel aan uw wensen voldoet.

Johan Timmers solo Molenhoek stoel             http://www.johantimmers.nl

Kaart wordt geladen...
Locatie

Hotel de Molenhoek
Rijksweg 1
6584AA Molenhoek