Joep Egmond


Datum
28 dec, 2016 - 27 feb, 2017

Joep Egmond

Eindhoven – 1952

Joep Egmond

Joep Egmond


Joep Egmond

Joep Egmond

Egmond studeerde aan de Academie der Schone Kunsten in België en volgde de opleidingen portret- en figuurtekenen, schilderen en zeefdrukken aan het CKE te Eindhoven. Hij schildert al ruim 30 jaar. De vroege contacten met muzikanten en schilders zijn ontstaan vanuit zijn jeugd, omdat hij in de jaren 60 t/m 80 als het ware tussen de artiesten is opgegroeid. Als drummer heeft hij in die jaren met diverse bandjes in Nederland opgetreden, terwijl de kunst, het schilderen en tekenen zowel door zijn vader (in die tijd directeur van de Egmond gitarenfabriek) als door zijn grootvader werden beoefend. Het is dus ook niet vreemd dat zijn expressieve stijl met geïmproviseerde maar technisch perfecte werken in een kleurig geheel worden geëxposeerd. De composities van de werken zijn, indien men de titels leest, een ware zoektocht naar  situaties waar veel herkenning uit het verleden in terug te vinden zijn.

Joep Egmond

Joep Egmond

Doordat ieder mens meerdere kanten heeft is hij of zij nooit echt te herkennen. Het karakter van iemand neerzetten vindt  Joep dan ook een uitdaging. In zijn werk zijn lichaamshouding en kleur belangrijk. De mensen die hij schildert zijn op dat moment in zijn beleving ook aanwezig. Tijdens zijn schilder sessies vormen ze zich op het doek. Het lijkt wel of na enkele minuten de kwast en het paletmes zelf hun weg te zoeken…….

Door zijn muzikale leven en kunst academische opleiding, heeft Joep een stijl ontwikkeld, die zijn kijk op de mens illustreert. Realisme heeft hij sinds een aantal jaren achter zich gelaten om de werkelijke weergave van de handel en wandel van de zich steeds veranderende mens te schilderen, althans zoals hij deze ervaart.

Joep Egmond

Joep Egmond

Zijn schilderijen ontstaan door waarnemingen uit zijn omgeving. De menselijke silhouetten die ontstaan waarbij alleen de silhouetten en hun kleuren zijn overgebleven geven aan hoe Joep organisch en intuïtief zijn karakters op het doek zet..

De karakters van deze figuren worden aangegeven door hun lichaamshouding en de plaats waarop zij op dat moment waren. Door het veelvuldig kleurgebruik ””leven”” deze silhouetten en geven zij zijn werken dynamiek. Vaak herkennen mensen personen en situaties waar zij zelf in verkeerd hebben, of herkennen zij vrienden ,familie of kennissen.

Joep Egmond

Joep Egmond

Joep exposeerde  o.a. in Beijing, Zurich, Salzburg, Luik, Antwerpen, Amsterdam, Leuven, Den Bosch, Rotterdam, Rijswijk ,Weert, Waalwijk ,Maastricht en Eindhoven.

 

Facebook: www.facebook.com/joep.egmond

Website:    www.joepegmond.com

Mail:           joep.egmond@gmail.com

GSM:          0031 (0)650 804913

Joep Egmond

Joep Egmond


Joep Egmond

Joep Egmond


Joep Egmond

Joep Egmond


Joep Egmond

Joep Egmond

 

 

 

 

 

 

Kaart wordt geladen...
Locatie

Hotel Ara
Veerweg 10
3336LM Zwijndrecht