Henriette Kros


Datum
1 mei, 2015 - 29 jun, 2015

 

Henriette Kros

Henriette KrosHenriëtte Kros                                                                             


Henriette Kros

Henriette Kros

Henriëtte Kros

Henriëtte is een Dordtse autodidacte, die inmiddels al veel genomineerde werken op haar naam heeft staan. Haar specialisme is dat zij portretten niet alleen prachtig weergeeft, maar ook de uitstraling die net zo belangrijk is, juist moet worden weergegeven. Ook zet zij texturen zo realistisch neer dat ze haast voelbaar zijn!

Zo is zij bv.  1e geworden tijdens de Regionale Kunstdagen Rotterdam 2012 en heeft onlangs in de wedstrijd “Schilderij van het Jaar” een expositie gewonnen in januari 2013 in het Museum Jan van der Togt en half mei 2013 in The Griffin Gallery te Londen, ook is zij recent opgenomen in het Jaarboek Kunstenaars 2013.

Tekenen was altijd een geliefd vak op school, waarmee zij hoge cijfers haalde. Haar tekenleraar op de Mavo had de leus “als je goed kijkt dan zie je veel meer!!”en die leus heeft zij ter harte genomen. Hier heeft zij o.a. geleerd te tekenen in perspectief.

Henriette Kros

Henriette Kros


Henriette Kros

Henriette Kros

Op de MDGO (middelbaar doelgericht onderwijs) heeft ze een commerciële opleiding gevolgd met de vestigingseisen om een eigen kledingwinkel te mogen starten. Behalve de commerciële vakken hoorde daar ook etaleren, confectie en kledingontwerpen bij. Daar heeft ze geleerd hoe ze mensen moest tekenen in verschillende poses, waarop dan de kleding ontworpen werd.

In 1992 startte ze met opdrachttekeningen van dieren in kleurpotlood, later kwamen daar ook de portretten in zwart-wit , landschappen in pastelkrijt en de pentekeningen bij. Later waagde zij zich ook aan de portretten in kleur.

Vanaf 1999 tot 2009 heeft zij qua opdrachten een rustpauze genomen omdat ze 2 prachtige dochters kreeg. In die periode had ze toch nog enkele opdrachten gemaakt terwijl ze geen reclame maakte en niet exposeerde.

Na die tijd pakte ze de kwast weer op en volgden al snel de opdrachtwerken in portretten van mensen en dieren, landschappen, abstracten, pentekeningen etc etc. Ze werkt graag met olieverf, pastelkrijt, aquarel, acryl en met inkt.  Veel opdrachtwerken, die zij geheel in overleg en de naar wens van de klant maakt, maar ook vrije- en genomineerde werken, zijn te zien op www.henriettekros.nl

Haar atelier is gevestigd op de Oudendijk 55, 3318AG te Dordrecht.

Bezoek kan uitsluitend op afspraak, 078-6224134 of info@henriettekros.nl

 

Kaart wordt geladen...
Locatie

Hotel Ara
Veerweg 10
3336LM Zwijndrecht