Helene de Jong, keramiek in de vitrines


Datum
1 nov, 2017 - 6 jan, 2018

Helene de Jong

Helene de Jong


Helene de Jong

Helene de Jong


Helene de Jong Bol met standaard

Helene de Jong
Bol met standaard

 

 

 

 

 

 

Helene de Jong

Helene de Jong

 

 

Keramiek is spannend. Elke fase opnieuw. Een voortdurend zoeken naar nieuwe wegen. In techniek en expressie. De uitdaging van vormloos tot vorm.

Beeldend kunstenaar Helene de Jong is geboren in Dordrecht. Helene heeft 26 jaar keramiekles gegeven aan mensen met een beperking in Het Atelier (stichting Gemiva-SVG Groep). En daarnaast verzorgt zij al jaren cursussen en workshops voor eenieder die de technieken van keramiek en mozaïek zich eigen wilt maken.

Vanuit haar werk groeide de passie voor keramiek. Dit leidde in 1996 tot een professionele start als beeldend kunstenaar in kunstcollectief Galerie Kleur te Dordrecht. Van september 2000 tot 2008 was Helene mede-eigenaar van Galerie Voilà te Dordrecht, waar zij ook doorlopend exposeerde. Medio 2010 had zij een groot werkatelier te Dordrecht waar zij cursussen en workshops organiseerde en haar eigen werk vervaardigde. Vanaf 2013 is haar werkatelier en leslocatie verplaatst naar haar eigen woning.

Helene’s werk is sinds 1996 door heel Nederland te bewonderen. Haar werk was o.a. te zien op diverse kunstbeurzen in Den Haag, Antwerpen, Rotterdam en Zwijndrecht. Daarnaast heeft ze deelgenomen aan diverse kunstevents als De Kunstschouw en ARA ART FAIR. Ook exposeerde zij in diverse galeries.

‘Klei is een aards materiaal van alle tijden. Het oude met het nieuwe samen kenmerkt mijn werk. Oude culturen, mythen en legendes zijn mijn inspiratiebron. Mijn werkwijze  zorgt voor een mystieke sfeer.

De objecten zijn vaak opgebouwd uit dunne kleirepen. Deze zijn deels van structuren voorzien en deels figuratief ingetekend. Tijdens het vormen ontstaan soms gaten en overlappingen. De opbouw levert een interessant contrastrijk lijnenspel op. Verschillende oxides, pigmenten en glazuren bieden extra spanning. Gecombineerd toont het de schoonheid van vergankelijkheid.

Van vormloos tot vorm Is de klei tot steen veranderd. Het heeft een nieuw uiterlijk, in een geheel eigen taal zal deze vorm tot je spreken. Laat je verrassen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaart wordt geladen...
Locatie

Hotel Ara
Veerweg 10
3336LM Zwijndrecht