Hans Breeman en Willem Bijl


Datum
1 jan, 2014 - 28 feb, 2014

http://www.hansbreeman.nl/               www.willem-bijl.nl

Hans Breeman A249-Nieuw Amsterdam+Spitsbergen-ARA Z.2014 1.2 Hans Breeman s88-hermod-heerema-ARA Z.2014 1.2 Hans Breeman s91-salland-khl-gr-ARA Z.2014 1.2 Hans Breeman -volharding 1 & independent 1- smit-ARA

Expositie: “De Glorie van de Koopvaardij” op lokatie van het Hotel ARA te Zwijndrecht  in de periode 1 januari t/m 28 februari 2014.

 

Maritiem Schilder Hans Breeman uit Rotterdam exposeert met schilderijen en scheepsportretten uit de hoogtijdagen van de Nederlandse koopvaardij

Hans Breeman is een Rotterdams maritiem kunstenaar , geboren in Ridderkerk en opgegroeid in Rotterdam, met een zeer sterke belangstelling voor historische scheepvaart in het algemeen. In het bijzonder gaat zijn belangstelling naar de Nederlandse koopvaardij, en sleepvaart, de tijd dat Nederland hoog op de wereldranglijst stond van zeevarende naties. 
Door de functie van zijn vader bij een van de Rotterdamse reders werd zijn maritieme belangstelling gewekt. Dit resulteerde dat hij op de ss Rotterdam van de Holland Amerika Lijn meevoer als werkstudent. Op die manier kreeg hij steeds meer op jonge leeftijd inspiratie voor tekenen en schilderen van schepen. Later werd zijn hobby officieel, na inschrijving bij de Kamer van Koophandel in 2009. Sinds dat moment is belangstelling voor zijn werk toegenomen en werkt hij veel in opdracht. 
Op de expositie zijn aquarel- en olieverfschilderijen te zien. De combinatie van zijn zeer gedetailleerde afbeelding van het schip, met daarbij de specifieke eigenschap van lucht en achtergrond  zorgen voor een realistische weergave van het schip in zijn werkomgeving.
Van zijn werk is veel te zien van de Nederlandse maritieme historie,  bekend van vele Nederlandse rederijen waarvan de meesten nu niet meer bestaan.  Maar op verzoek  worden steeds meer ook moderne schepen in aquarel of olieverf  geschilderd.

Hans Breeman exposeerde eerder o.a. op de volgende locatie’s:
Hotel Restaurant De Beer in Rotterdam Europoort, Hotel Des Indes in Den Haag Maritiem Museum in Rotterdam, Sleepvaartmuseum in Maassluis ,Stichting Prins Hendrik in Egmond aan Zee, Gemeentehuis Hendrik-Ido-Ambacht, Theater t’Spant in Bussum, Scheepvaartbedrijf Nedlloyd in Rotterdam, Sleepvaartbedrijf Wijsmuller in IJmuiden, Sleepvaartbedrijf ICT in Heemskerk, Atelier Gielen in Nieuwerkerk a/d IJssel, Sleepvaart en Bergingsbedrijf Smit Internationale in Rotterdam.

 Willem Bijl Z.2014 1.2 Willem Bijl P1000752 Z.2014 1.2 Willem Bijl P1010534 Z.2014 1.2 Willem Bijl P1050740

Willem Bijl

 

Mijn grote passie is het schilderen van de architectuur en de haven van Rotterdam. Daarmee breng ik een ode aan de stad waar ik geboren ben en mijn leven lang woon.
Ik laat mij inspireren door de bruisende haven en de grootsheid van de moderne architectuur. Elk schilderij beleef ik als een avontuurlijk experiment met kleur, vorm, inhoud en licht.
Voor mijn schilderijen gebruik ik altijd de beste materialen die er te krijgen zijn. Dat geldt voor de doeken, de verf en de kwasten.
Wilt u mijn schilderijen in het echt zien? U bent welkom in mijn atelier aan huis, wel even van te voren bellen. Ik heb ook regelmatig exposities.

Voor vragen kunt u mij altijd mobiel bereiken (06 294 37 295) of e-mailen naar w.bijl7@chello.nl. Website: www.willem-bijl.nl

Lid van Nederlandse Associatie van Beeldende Kunstenaars (NABK), Kunstkring Prins Alexander Rotterdam, Kunstkring Capelle aan den IJssel en Kunstenaarsvereniging IMABNA.

 

Kaart wordt geladen...
Locatie

Hotel Ara
Veerweg 10
3336LM Zwijndrecht