Felice Hanssen: Exclusieve Sjaals (expositie in de vitrines)


Datum
23 sep, 2018 - 31 dec, 2018

FELICE HANSSEN

www.felicehanssen.nl

Felice Hanssen

Felice Hanssen

Ik heb Modevormgeving gestudeerd aan de kunstacademie in Utrecht. In het kader van het Erasmus uitwisselingsproject heb ik gewoond en gewerkt in Parijs en Berlijn waar ik mij verder specialiseerde in zeefdruktechnieken en prints.

 

Felice Hanssen

Felice Hanssen

Van 2003-2006 woonde en werkte ik met mijn familie in Hamburg. Mijn atelier stond in de bekende kunstenaarswijk Ottensen, deze wijk heeft mij in die tijd zeer geïnspireerd. In deze periode ben ik weer teruggekomen bij mijn eerste grote liefde het schilderen zelf.

 

Nu ben ik alweer jaren woonachtig in Dordrecht. Hier vanuit mijn atelier in de historische binnenstad van Dordrecht, schilder ik stadsgezichten en portretten en maak ik exclusieve sjaals.

 

 

 

Felice Hanssen

Felice Hanssen

Ik schilder omdat ik een sfeer wil weergeven. Door mijn eigen herkenbare kleurenpalet, mijn hand van schilderen en het gebruik van collageachtige technieken komt deze sfeer tot leven.

Felice Hanssen

Felice Hanssen

 

Ik hou van een schilderachtige soms impressionistische manier van schilderen.

 

Een wereld waar niet alles volgens de realiteit hoeft te zijn maar waar ik alles naar mijn hand kan zetten tot het beeld qua sfeer voor mij klopt.

 

 

Mijn sjaals ontstaan op gelijke wijze, ik zoek en schuif tot er een harmonieus geheel ontstaat. Het is net als mijn schilderijen ook een collage maar dan van de mooiste kwaliteit wol en zijde die ik vind over de hele wereld en waar ik zo nodig mijn eigen handschrift aan geef door de stoffen te bewerken door middel van verven, zeefdruk en borduur.Ik doe bewust niet mee aan de ratrace in de modelindustrie. Mijn doel is sjaals maken van de mooiste kwaliteit stoffen die de tand des tijds doorstaan en naarmate ze langer gedragen worden alleen maar mooier worden.
Van elke sjaal is er maar één…..

Felice Hanssen

Felice Hanssen


Felice Hanssen

Felice Hanssen

Zoals Keates al zei…..

A thing of beauty is a joy forever. It’s loveniness increases, it will never pass into nothingness: but still will keep… J.Keats

Felice Hanssen

Felice Hanssen

 

 

 

 

 

Grotekerksbuurt 50, 3311CB Dordrecht.

 

Kaart wordt geladen...
Locatie

Hotel Ara
Veerweg 10
3336LM Zwijndrecht