Ester Steintjes schilderijen


Datum
1 jul, 2020 - 27 aug, 2020

ESTHER STEINTJES SCHILDERIJEN

Esther Steintjes

Ester Steintjes


Esther Steintjes

Ester Steintjes

Kleurige kunst Ester Steintjes uitgegroeid tot een begrip  (door Jan Colijn)

‘KLEIN BEETJE CHAOS

EN TEGELIJK OOK RUST’

 

HAAKSBERGEN – Met haar kleurige kunst heeft ze intussen niet alleen in Twente, maar door het hele land furore gemaakt. De veelkleurige, vrolijke dieren van kunstenares Ester Steintjes uit Haaksbergen zijn in de loop der jaren namelijk uitgegroeid tot een artistiek begrip.

 

 

Esther Steintjes

Ester Steintjes


Esther Steintjes

Ester Steintjes

Het schilderen had altijd al haar speciale aandacht, maar werd nieuw leven ingeblazen na een verhuizing.

Zij en haar gezin woonden intussen alweer twee jaar in de nieuwe woning en er hing nog steeds niets aan de muur. Ester zag er een uitdaging in.

Maar buren, die eveneens nog een kale plek aan de wand hadden, waren zo onder de indruk dat ze ook zo’n echte Steintjes wilden.

Het balletje raakte aan het rollen en is sindsdien niet meer gestopt.

Het resultaat: een collectie afwisselende en boeiende schilderijen. Geïnspireerd op moderne vormgeving, waardoor het zowel bij jong als oud tot de verbeelding spreekt.

Esther Steintjes

Ester Steintjes

Haar doeken zijn intussen zelfs mondiaal vermaard. Want behalve dat ze in Haaksbergen haar eigen galerie heeft, fungeert daarbij het wereldwijde web als haar etalage. Zodoende moest ze vorig jaar een doek de oceaan over sturen nadat een enthousiast geraakte kunstliefhebber in Amerika een heuse ‘Steintjes’ bestelde.

,,Het liefst werk ik met acrylverf op doek, waarbij mijn voorkeur uitgaat naar vrolijke en warme kleuren”, zegt ze zelf over haar werk. ,,In mijn schilderijen herken ik mezelf terug: een klein beetje chaos, maar tegelijkertijd ook rust.”

Zie ook: www.estersteintjes.nl

 

Kaart wordt geladen...
Locatie

Hotel de Molenhoek
Rijksweg 1
6584AA Molenhoek