Vitrines: Emmy Robbemont & Wytske van de Kamp beelden


Datum
1 nov, 2022 - 4 jan, 2023

EMMY  ROBBEMONT is geboren en woonachtig in Dordrecht.Ze is een bevlogen kunstenaar; niet alleen een schilder, maar maakt ook fijngevoelige, figuratieve beelden in keramiek.

Emmy heeft aan huis haar atelier waar ze met hart en ziel haar emotie en gevoel in de kunst kan overbrengen. Het liefst schildert ze figuratief, laag op laag, waarbij blauw haar lievelingskleur is en deze altijd in het werk terug te vinden is. Vanwege voorkeur voor vrouwenfiguren zijn deze zowel in haar schilderijen als in haar beelden tot uiting gebracht. Ook de natuur geeft genoeg inspiratie om te schilderen, zoals  bloemen, bossen en strandgezichten.

Ze heeft bij diverse professionele kunstenaars, ateliers,  vrije academie, academie voor beeldende vormgeving  vele jaren een opleiding  genoten en cursussen gevolgd in schilderen en boetseren. Nog steeds houdt ze van experimenteren en haar horizon te verbreden met nieuwe technieken. Emmy werkt ook in opdracht,  zoals b.v. beeldjes voor de golfclub.

Emmy Robbemont

Emmy Robbemont

Emmy Robbemont

Emmy Robbemont

Emmy exposeert inmiddels al ca. 30 jaar en heeft vele succesvolle exposities gehad in het hele land, zowel op beurzen zoals de ARA ART FAIR, KUNST-EXPO-DORDT, instellingen en in een galerie. Publicaties in landelijke- en dagbladen en een interview bij RTV-Dordrecht.

Website: https://www.emmyrobbemont.nl/    E-mail: e.robbemont@kpnmail.nl

 

 

 

 

 

WYTSKE VAN DE KAMP

Wytske van de Kamp

Wytske van de Kamp


Wytske van de Kamp

Wytske van de Kamp

 

Wytske van de Kamp woont en werkt in Dordrecht.

Haar atelier  bij Beelderdijk Ateliers, Noordendijk 173a nr.3 te Dordrecht, waar meerdere ateliers zijn gehuisvest.

Ze heeft een breed scala aan technieken, stijlen en onderwerpen, zowel bij haar schilderijen als met haar beelden. Ze houdt ervan met nieuwe  technieken te experimenteren en zodoende niet te blijven stilstaan.

SCHILDERIJEN: Haar schilderijen zijn expressionistisch, maar ook impressionistisch,  figuratief en/of abstract.

Soms in lichte tinten, dan weer met sterke verzadigde kleuren in vele  lagen met een snelle penseeltoets. Ze is een colorist in hart en ziel.

 

Wytske van de Kamp

Wytske van de Kamp

Wytske van de Kamp

Wytske van de Kamp

BEELDEN: Haar figuratieve beelden, in brons, neolith en keramiek.  De beelden  worden in was geboetseerd, waarna de bronsgieter voor de mal, het gieten en patineren zorgt.

 

Met deze mal kunnen de beelden ook in neolith gegoten worden, een  harde kunststof met marmerpoeder. Diverse kleuren zijn mogelijk. Deze beelden kunnen ook buiten staan. Ze zijn een mooi alternatief voor de  bronzen beelden.

 

De bekende kunstuitgever International Graphics publiceerde enkele werken wereldwijd als posters en kunstdrukken op canvas.

Haar  kunst is in  het bezit van galerieën, bedrijven en privé collecties in Nederland en daarbuiten. Ze exposeerde behalve in Nederland tevens in Zwitserland, België, Denemarken en Duitsland. In Dordrecht organiseerde ze de kunstbeurs Kunst-Expo-Dordt.

Regelmatig geeft ze een dagschilderworkshop in het ateliergebouw.

Schilderijen  in opdracht en overleg.

website: www.kamp-art.nl [1] (verouderde website)

e-mail: wytske@kamp-art.nl

facebook: https://www.facebook.com/wytske.vandekamp/

instagram: https://www.instagram.com/wytskevandekamp/

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaart wordt geladen...
Locatie

Hotel Ara
Veerweg 10
3336LM Zwijndrecht