Cees Roelofs


Datum
22 dec, 2012 - 25 feb, 2013

Cees Roelofs Ara deurwww.ceesroelofs.com fotografie

De maanden januari en februari exposeert Cees Roelofs in Hotel ARA.

De autodidacte fotograaf Cees Roelofs staat voor passie en creativiteit pur sang. De oorsprong van zijn fascinatie voor de fotografie ligt in zijn jeugdjaren. Op een geheel eigen manier en op ongebruikelijke wijze fotografeerde Cees toen mensen uit zijn buurt. Ontwikkelen en afdrukken deed hij zelf. Zijn ouders zagen voor hem echter een andere toekomst.Sportleraar moest hij worden.

Het bloed kroop echter waar het niet gaan kon en Cees gaf al snel de brui aan zijn opleiding. Fotograaf wilde hij worden. Dat was en is de liefde van zijn leven. Daarom ging hij in de leer bij natuurfotograaf Noud Aartsen in Best. Daar leerde hij de fijne kneepjes van het vak. Na vijf jaar opende hij een eigen studio in Tilburg en in 1979 kocht hij de voormalige huishoudschool in hartje Hilvarenbeek waar hij gaat wonen en werken. Dáár begint zijn carrière als internationaal bekende fotograaf.

In de eerste jaren richt hij zich voornamelijk op reclame- en bedrijfsfotografie. Voor zijn pionierswerk en visie op digitale portretfotografie wordt hij in 1996 onderscheiden met de Kodak European Gold Award. Door zijn fundamentele gevoel voor esthetiek en vorm in combinatie met zijn talent om goed te kunnen kijken, profileert hij zich in de loop der jaren steeds meer als fotograaf.

Meer informatie: www.ceesroelofs.com

Kaart wordt geladen...
Locatie

Hotel Ara
Veerweg 10
3336LM Zwijndrecht