Anne-Marie Perquin


Datum
1 mrt, 2017 - 1 jun, 2017

Anne-Marie Perquin

Anne-Marie Perquin Strevend

Anne-Marie Perquin Strevend


Anne-Marie Perquin Zelf-Standig

Anne-Marie Perquin
Zelf-Standig

Ongeveer 20 jaar geleden bleek een verborgen drijfveer aan de oppervlakte te komen en is Anne-Marie Perquin begonnen met het maken van haar kunstzinnige sculpturen.

Naast verscheidene cursussen en workshops (zoals het zelf gieten van de bronzen beelden bij Nijmeegs Kunstenaar Loek Hambeukers en het maken van mallen) heeft zij gedurende enkele jaren de zgn. Upgrade aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem gevolgd. Hier kwamen verschillende disciplines aan de orde, zoals keramiek, porselein, maar ook schilderen en tekenen. Naast keramisch werk en beelden van steen, ligt bij haar de hoofdzaak op bronzen beelden.

 

De inspiratie van waaruit Anne-Marie haar beelden schept, hangt vooral samen met de mens en zijn/haar ontwikkeling. Zo is bijv. de thematiek “mannelijke-vrouwelijke kwaliteiten” uitgediept. Verder zijn Literatuur en Mythologie interesses van waaruit sculpturen gestalte krijgen en ook de alchemie: In deze filosofie over de geheimen van de metamorfose zoeken de alchemisten naar omvorming, die tot opstanding kan leiden. Zo is Opstandingskracht ook een thema geweest.

Anne-Marie Perquin Verbondenheid

Anne-Marie Perquin Verbondenheid


Anne-Marie Perquin VerborgenPortret

Anne-Marie Perquin VerborgenPortret

De verschillende motieven brengen de ziel in beweging en zo zijn de sculpturen – verstard in vormen – nog even beweeglijk als de ideeën. Althans dat blijft de uitdaging.

Daarbuiten experimenteert Anne-Marie graag met vlammen en chemicaliën om de juiste patina te verkrijgen. Met polijsten op bepaalde delen kan het beeld meer accent krijgen ter verdieping van het idee dat eraan ten grondslag ligt.

Uit één van de recensies: “de sculpturen van Perquin zijn sierlijk en houden het perfecte midden tussen realistische beeldtaal en abstracte vormentaal”.

Anne-Marie heeft in de loop der jaren in verscheidene galerieën en tijdens gerenommeerde evenementen geëxposeerd. Zij is genomineerd voor de Kunstdagen in AHOY-Rotterdam.

Anne-Marie Perquin Moïra VERKOCHT tijdens expositie in de Molenhoek

Anne-Marie Perquin Moïra
VERKOCHT tijdens expositie in de Molenhoek

Voor meer informatie zie www.anne-marieperquin.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaart wordt geladen...
Locatie

Hotel de Molenhoek
Rijksweg 1
6584AA Molenhoek