ATRIUM ART FAIR STEIN 2017


Datum
4 nov, 2017 - 5 nov, 2017
10:00 - 18:00

ATRIUM ART FAIR STEIN             

Entree hal Fair Stein

Entree hal Fair Stein


deel van de hal

deel van de hal

ATRIUM ART FAIR STEIN in het voormalig hoofdkantoor van DSM gelegen naast Hotel Stein, Mauritslaan 65, Stein op 4 &5 november 2017
Openingstijden zaterdag en zondag van 10.00-18.00 uur

ENTREE € 5,-  ( INCL. 1 CONSUMPTIE)
ENTREE € 4,- MET KORTINGSBON UIT KRANT

Dit gebouw heeft naast een entree een atrium  met levensgrote bomen een aantal grote en een aantal kleine zalen op de begane grond voor de Art Fair beschikbaar. Er zijn goede horeca voorzieningen en er is ruime parkeergelegenheid.

 

Hieronder vindt u een korte introductie van de DEELNEMERS met een foto, die een  impressie geven van het werk.
Bent u geinteresseerd geraakt? Zij zien u graag op de fair!
Klikt u de foto, dan komt u op de website van de desbetreffende kunstenaar.

Marcelle Meuffels

Marcelle Meuffels

Marcelle Meuffels

Marcelle Meuffels ( 1960 ) probeert al jaren vorm te geven aan de essentie van het leven.
De diepere lagen van het leven trekken haar aan.
Alles wat ze geleefd en begrepen heeft probeert ze op geheel eigen wijze vorm te geven.
Elk ding, essentie of levensles heeft volgens Marcelle zijn eigen vorm, kleur en dimensie.
Om daarin te voldoen werkt ze samen met andere vakmensen om het beste resultaat te halen.

Inside Out Bracelet is een bijzondere sieradenlijn geïnspireerd op het idee dat verandering vanbinnenuit begint. De lijn typeert zich door haar vrouwelijkheid, kracht en authenticiteit.
Maak kennis met stijlvolle handgemaakte zilveren armbanden met een verborgen bericht voor de drager. Elke armband heeft een eigen krachtig statement aan de binnenkant, met bijbehorende edelstenen, wat perfect aansluit op de filosofie van het merk “What Matters Is Inside”.

Betekenisvolle luxe sieraden die de drager aanmoedigen om te luisteren naar de kracht van binnen uit of die een herinnering vormen aan een bijzondere gebeurtenis. Een mooi cadeau voor jezelf of een geliefde.

Marianne Bongers

Marianne Bongers

Marianne Bongers, geboren in Roermond, gestudeerd aan de Kunstacademie in Genk (Belgiė).

Marianne haalt haar inspiratie voor haar werk uit haar reizen rond om de wereld. Haar interesse gaat vooral uit naar de mens, zijn lichaamsvormen en zijn vloeiende bewegingen. Maar ook de bijzonderheden die de natuur te bieden heeft, zijn erg belangrijk voor haar werk. Een galeriehouder zei over haar werk: „Haar schilderijen zijn een betrachting van de natuur als een kleurrijk vuurwerk“. Zij neemt indrukken, sferen, gevoelens, kleuren en vormen in zich op en versmelt deze.
In haar atelier verwerkt zij alle indrukken op verschillende materialen. Haar werken zijn doordringd van zowel expressionistische als ook impressionistische invloeden. Daardoor zijn haar kunstwerken eenmalig en een verrijking voor de zinnen.
Marianne werkt met acrylverf op linnen doek en verbindt natuurlijke materialen zoals hout met industriėle materialen zoals aluminium. „Alles wat uit mijn vingers komt, komt uit mijn hart“ – zegt de kunstenares over zichzelf.

Als u meer over haar wereld van „passie en emoties“ wilt ervaren, kunt u haar website bezoeken op www.honest-art.nl

Julia PopovicsJulia Popovics

In 2005 afgestudeerd aan de Academie voor Plastische Kunsten met Kwalificatiegetuigschrift van de Specialisatiegraad.

Julia ontwerpt haar keramieken beelden zelf, alsook het bakken en glazuren doet zij zelf.

Haar beelden zijn kleurrijk en zijn geschikt voor binnen en buitenshuis met of zonder statief .

 

 

 

Arjanne Aarts

Arjanne Aarts

Over goudsmid Arjanne Aarts,

Na de opleiding tot goudsmid aan de vakschool in Schoonhoven en diverse stages is Arjanne in opdracht sieraden gaan maken. Daarnaast ontwerp zij haar eigen collectie waarmee zij onder andere op kunstmarkten te vinden is.

Arjanne werkt vanuit haar eigen atelier in Apeldoorn. Daarnaast heft zij ook een workshopruimte. Haar belangrijkste doel is een tevreden klant! EN Hét sieraad voor u maken dat u voor geen goud meer zou willen missen.

 

 

Connie Harkema

Connie Harkema

CONNIE HARKEMA, beeldend woordkunstenaar

Omdat er in haar oeuvre meestal sprake is van een wisselwerking tussen woord en beeld, noemt Connie Harkema (voorheen journalist/redacteur) zich het liefst beeldend woordkunstenaar. “Ik schilder beelden bij mijn woorden en woorden bij mijn schilderijen, zowel in de vorm van een verhaal als in een gedicht. Daarnaast schrijf ik boeken, fictie en non-fictie.”

Haar schilderijen zijn vrolijk, modern, kleurrijk, grafisch en verhalend. Af en toe is er een uitstapje naar contrasterend zwart-wit. Haar gevoel ligt niet alleen in het onderwerp, maar ook in de compositie, het ritme, de lijnen en het kleurgebruik. Daarbij gaat de verbeelding boven het realisme. De toepassing van vlakken, patronen en lijnen, vaak in golvende beweging, drukken haar denkproces uit en staan voor kunst in beweging. 

 

Mia America

Mia America

MIA AMERICA

“De liefde voor de klei en de passie om verbeelding om te zetten in sculpturen geeft mij veel levensplezier.
De vrouw staat in mijn beelden vaak centraal. Een vrouw, die plezier heeft in het leven en die koketteert met haar persoonlijke kracht. Soms ontstaan de beelden vanzelf en meestal werk ik vanuit een van te voren uitgewerkt plan.

Inspiratie vind ik in de kleine dingen van alledag, die mij even stil doen staan  of laten verwonderen. Hierdoor komt een beeld in mijn hoofd en samen met de klei ga ik aan de slag. De klei is af en toe koppig: dan werkt hij niet mee. Maar in de meeste gevallen verloopt alles soepel en werk ik naar een einddoel. Graag voeg ik hier en daar een humoristisch tintje toe.

Bij elk beeld hoort een tekst met als doel het thema te versterken. De toeschouwer vindt daardoor wellicht aansluiting bij de persoonlijke ervaringen en verwondering uit zijn leven.

 

Jan Wijers

Jan Wijers

JAN WIJERS  Keramisch vormgeveer.

Jan werkt sinds 1990 als keramisch vormgever. Inspiratie haalt Jan uit zijn naaste omgeving en uit zijn fantasie. De schalen, kandelaars, vazen, dieren enz. zijn opgebouwd uit platen klei en worden vervolgens zeer kleurrijk,  met stippen, strepen en ook wel met zilver- en goudaccenten geglazuurd. Humor speelt in zijn werk een grote rol. Sinds 2014 maakt Jan ook borstbeelden die meer realistisch zijn. De expressieve beelden zijn zonder de bekende vrolijke kleuren, maar met goed getroffen persoonlijkheidskenmerken en ze zijn humoristisch uitgebeeld.

 

Sylvie van Oosterhout

Sylvie van Oosterhout

SYLVIE VAN OOSTERHOUT.

Als docente beeldende vakken werkte zij langere tijd in het Voortgezet en Voortgezet Speciaal Onderwijs en gaf les op het Kinderkunstatelier van een instelling voor jeugdhulpverlening. Daarnaast werkte Sylvie als Beeldend (therapeutisch) Begeleider met volwassenen.

Textiel is sinds kort een element in haar werk.
Sylvie het gevoel dat zij hier eindeloos mee verder kan.

“Stof, oud borduurwerk, garens, foto’s, kleine voorwerpen; dit alles is een bron van inspiratie en kan gecombineerd worden tot iets nieuws. Technieken liggen niet vast. Ik combineer handmatig borduurwerk met machinaal naaiwerk, patchwork met applicatietechnieken. Met het materiaal dat binnen handbereik ligt, ontstaat op die manier een nieuwe vorm, object of sieraad. Het geeft mij voldoening vorm te geven aan iets dat nog geen duidelijke contouren of waarde heeft. Het langzaam werken met naald en draad geeft bovendien rust en ruimte tot contemplatie.”

 

Els Martens

Els Martens

ELS MARTENS

Sinds jaar en dag ben ik creatief bezig.
Het begon als tiener aan de Noord-Limburgse School voor Schone Kunsten en kreeg zijn vervolg aan het Provinciaal Instituut voor Kunstonderwijs in Hasselt. Uiteindelijk studeerde ik af aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten te Leuven in de richting fotografie, publiciteit en vrije grafiek.

Af en toe volgde ik nog een cursus om een bepaalde basistechniek onder de knie te krijgen. En zo kwam ik elf jaar geleden bij het vilten terecht. En daar waar fotografie en grafiek vooral zwart-wit gericht waren, laat ik nu alle kleuren los in mijn viltwerk. Ik bruis nog steeds van ideeën en inspiratie vind ik vooral in kleine dingen. Het boeit me ook om bepaalde voorwerpen via het vilten een nieuwe bestemming te geven.

 

 

Adrienne van Duivenbode

Adrienne van Duivenbode

ADRIËNNE VAN DUIVENBODE                                           Maritiem abstract beeldhouw- en schilderswerk

In 1952 geboren te Dordrecht ging Adriënne op latere leeftijd actief aan de slag met beeldhouwen. Mocht in 1996 naar de Koninklijke Academie in Den Haag maar is door omstandigheden nooit kunnen gaan studeren. Intussen wel educatie gevolgd bij bekende beeldhouwers / steenhouwers en schilders in Nederland, België en Frankrijk.

Haar voorkeur ligt in het kappen van hardsteen waaronder marmer, diabaas en arduin en soms in Franse kalksteen, euville en massangis. Sterk geïnspireerd door water en wind valt de stijl van haar werk het best te omschrijven als maritiem abstract. Karakteristiek zijn haar sculpturen deels ruw bewerkt en deels gepolijst. Door een verdere ontwikkeling en verdieping in het maritieme thema is in haar nieuwste beelden een golvende beweging te herkennen.

Haar schilderwerk is vooral ingetogen van kleur: zwart-, engels rood-, goud- en blauwtinten. Naast werken op doek worden ook alledaagse artikelen bewerkt waaronder theedozen en agenda’s. Ook in deze uitingen komt het maritieme thema steeds vaker voor.

 

 

Tonneke Bos

Tonneke Bos

TONNEKE BOS

Mijn hele leven was en ben ik gefascineerd door sieraden en dat is uitgegroeid tot een zekere vorm van passie. Ieder sieraad is voor mij een uitdaging om te maken en is uniek. Ik vindt het heerlijk telkens andere materialen te ontdekken en daar dan weer iets moois van te maken.

Mijn achtergrond is edelsmeden, 7 jaar lang gedaan op de Lindenberg in Nijmegen, waar vooral de creatieve kant van mij werd gestimuleerd.

Later ben ik masterclasses designsieraden gaan doen en workshops wolvilten, hoeden en tassen maken. Dit alles is geresulteerd tot het creëren van sieraden zoals ik ze nu maak, vaak gecombineerd met metalen, vilt, leer, wol, zijde, rubber etc.

 

 

Hub Schoenmakers

Hub Schoenmakers

HUB SCHOENMAKERS

“De schilderijen zijn met olieverf geschilderd, zodat het overgaan van kleurtinten en de einder vloeiend in elkaar kunnen overlopen.
Mooi is onze natuur, ik kan er volop van genieten.

Met mijn schilderijen wil ik een ander zicht geven op de werkelijkheid.
Ik heb dan ook bewust gekozen om te schilderen zonder objecten zoals; banken, omheining en menselijke bedrijvigheid in het landschapsbeeld.

Het roept een sfeer op van zacht- en tederheid, bekeken door soms beslagen brillenglazen.”

 

Anouk de Groot

Anouk de Groot

ANOUK DE GROOT

Met haar figuratieve sculpturen creëert Anouk verhalen die een reflectie vormen van het leven.

Met behulp van dierlijke en mensfiguren verbeeldt zij deze verhalen. De onderwerpen kunnen variëren van diepzinnige tot komische vertellingen.
In haar werk nemen bronzen beelden een belangrijke plaats in. Het totale proces wordt door de kunstenaar zelf begeleid. Hierbij komen niet alleen de creatieve aspecten, maar ook de fysieke kant van het werk aan de orde, zoals het ciseleren en patineren van de bronzen beelden. Naast de bronzen beelden werkt ze ook graag met keramiek.De uitwerking van haar kunst is een samensmelting van vakmanschap en gedetailleerde afwerking. De kracht van haar beelden schuilt in hun humor en verbeeldingskracht.

Arlaque de Clerque

Arlaque de Clerque

ARLAQUE DE CLERQUE

Kunstacademie Maasmechelen (B) / Den Haag

Schilderen en fotografie zijn haar grootste passies die zich hebben gemanifesteerd in een breed en afwisselend oeuvre. Arlaque werkt zonder vooropgezet plan, verdraagt geen opgelegde werkwijze en is vrij in haar beeldtaal. Primair schildert Arlaque vanuit haar dagelijkse gevoelens en vertrouwt dit toe aan het doek. De handeling en de beweging staan centraal en zijn terug te vinden in de sporen van de verf. Spontaan ontstaan figuratieve beelden die ze af en toe duidelijk naar voren haalt maar laat het ook vaker voor wat het is. Zoekend en stellig in haar vormtaal gedreven door haar passie. Haar kleurgebruik is sober [zwart, rood, wit] en deze weerspiegelen haar gevoelens, haar emoties. Haar manier van werken en materiaalgebruik geven een extra dimensie aan haar schilderijen waarin reliëf een grote rol speelt. Door laag over laag te schilderen en impasto techniek toe te passen, ontstaat een dieptewerking die zeer intens oogt.

De grote doeken zijn monumentaal en hebben een enorme zeggingskracht.
HAAR STIJL IS HERKENBAAR, HEEL BIJZONDER EN WORDT VOORDUREND KRACHTIGER!

Chris Gadiot

Chris Gadiot

CHRIS GADIOT

Chris Gadiot (Meerssen1960) woonachtig te Heerlen.
Sinds 2002 ben ik bezig met het vervaardigen van bronzen beelden.Aanvankelijk werden mijn beelden bij de gieter afgewerkt maar sinds een aantal jaren heb ik het hele proces, minus het gieten, in eigen beheer! Mijn werk is figuratief en “aaibaar” met af en toe een stukje humor! Ik heb een enorme liefde voor de natuur hetgeen dus ook terug te vinden is! In opdracht werken doe ik geregeld. Uiteraard moet het in mijn lijn liggen. Er ontstaat ook een hele andere spanning en ‘druk’. Heerlijk als het bij de overdracht weer enthousiast ontvangen wordt. 2015 heb ik mijn eerste urn vervaardigd met het levensverhaal van dhr in kwestie. Dit heeft zijn oorsprong door mijn verpleegkundige achtergrond Inmiddels is de vraag gegroeid en naar wens tot ontwikkeling gebracht. 2016 en 17 heb ik de innovatieprijs mogen maken voor MKB Limburg, van winst naar waarde. Mijn antwoord werd ; denken wordt duurzaam doen en omgezet in brons.

Pauline Luiten

Pauline Luiten

PAULINE LUITEN
Een combinatie van foto’s en tekeningen,thinner, bewerkte foto’s, stempels, sjablonen, potlood, kleurpotlood, gum en doezelaar

Iedere tekening begint met een zoektocht naar de juiste combinatie:
Welke achtergrond spreekt mij aan? Hoe wordt de compositie?
Welke kleur kan ik benadrukken? Welke beelden kan ik combineren tot en geheel? Waar wil ik de nadruk op vestigen?

Eenmaal de combinatie gevonden bepaal ik m’n werkwijze:
Ga ik tekenen en daar overheen met thinner?
Maak ik een print van een bewerkte foto en ga ik daar in tekenen?
Maak ik gebruik van stempels of sjablonen, welk gedeelte ga ik uitwerken en welk niet?
Keuzes te over, maar voor ieder werk geldt:

Er is altijd maar één combinatie de juiste

Jolanda Nabben

Jolanda Nabben

JOLANDA NABBEN

Jolanda Nabben (1981, Venray
docent kuntsvakken beeldend en keramiekkunstenaar.

Ik ben mijn hele leven al met kunst bezig.
Wat begon met vooral veel tekenen werd tijdens de Kunstacademie keramiek.
Sindsdien ben ik niet meer te stoppen.
Heerlijk met de handen in de klei een beeld te maken wat later bij mensen een glimlach op het gezicht brengt.
Meestal worden het zelfbewuste, trotse vrouw-figuren die positieve energie uitstralen.
Het werk is sierlijk en tegelijk krachtig te noemen.
Kantmotieven zijn in bijna alle werken terug te vinden.

 

 

John Penning

John Penning

JOHN PENNING

 

 

 

 

 

 

 

Will van Bommel

Will van Bommel

WILL VAN BOMMEL

“Een rode glazuur is bij mij favoriet.
Rood heeft lef,
Is sterk en
dramatisch.
Warm en levend.
Vraagt om aandacht.
Is classic en modern.”

 

 

 

 

Ria Kooistra 2RIA KOOISTRA

Als je schildert geef je. Ik schilder niet wat ik zie, maar wat of wie mij aanziet.

Kleurrijke schilderijen, een mix tussen realistisch en abstract werk met meestal vrouwen en landschappen als thema zijn de belangrijkste kenmerken van mijn werk.

Met behulp van schilderlessen en de nodige zelfstudie ben ik aan het werk gegaan om mijn eigen kunstzinnige pad te volgen. In mijn werk zie je het gebruik van verschillende technieken.

Dik opgebrachte lagen verf wisselen zich af met bijna schrale plekken. Het resultaat beweegt zich meestal op de grens van realisme en figuratief en heeft vaak een wat mystieke uitstraling.

Marie-Jose Korsten

Marie-Jose Korsten

MARIE-JOSE KORSTEN

Marie-Jose Korsten (1968) is personal stylist (Feel Good Expert) en verstaat de kunst om de wereld mooier te maken.

Als stylist gaat om het om de persoonlijke uitstraling van mensen en in haar eigen Feel Good tassen, gaat het om ontwerp, belijningen, materialen van kurk, waaronder bijzondere kurkbewerkingen. Op de foto ziet u de lijn ~De Groene Draeck~ (de benaming met toestemming van Prinses Beatrix). Het Draaksteken uit de gemeente Beesel waar zij woont, de creativiteit in kleur en functionaliteit van een tas komen hierin samen.
Bewustwording, duurzaamheid, innovatie, persoonlijke benadering en de wereld mooier maken (vol van zelfvertrouwen) is haar credo.
Marie Jose kijkt ernaar uit om u tijdens de Fair te mogen ontmoeten.

 

Ann Poelmans

Ann Poelmans

ANN POELMANS

 

 

 

 

 

 

 

Swa van Dael

Swa van Dael


Swa van Dael

Swa van Dael

Antwerpse kunstenaar   SWA VAN DAEL

Swa heeft een uitgesproken eigen stijl ontwikkeld  “Een wereld in heldere kleuren, organische lijnen en fantasie figuren. Swa van Dael observeert de werkelijkheid en laat haar weer opduiken in zijn werk. Met humor ,vrolijkheid maar zekers ook met kritiek . Alles wat Swa schildert komt uit zijn eigen fantasie die soms wel wat weg heeft van een hallucinerende trip, maar door niets anders veroorzaakt wordt  door impulsen uit zijn omgeving. Het is een fascinerend Universum die toch verwant is aan de werkelijkheid .

Het werk kunnen we omschrijven  : “ de eeuwige strijd tussen harmonie en chaos , de idylle die wordt verstoord of bedreigd .Er gebeurd iets op het doek . Elk schilderij is een verhaal , welke ? Laat dat een meervoudige opgave zijn . zoals de kunstenaar recht heeft op zijn visie hebben wij recht op de onze .”

In zowel binnen als buitenland heeft hij reeds diverse tentoonstellingen op zijn naam staan . Ook zijn er vele publicaties in de media verschenen.

 

Loes Knoben

Loes Knoben

LOES KNOBEN

De bronzen beelden van Loes Knoben (1956) laten expressie, beweging en spanning zien.

Loes’ werk weerspiegelt haar kijk op het leven en toont haar talent om mensen te observeren en hun gevoelens te doorgronden.
Deze sterk ontwikkelde intuïtie is terug te vinden in haar beelden.

In haar werk zijn natuurlijke materialen het uitgangspunt.
Altijd is ze op zoek naar hout, takken en schors, verweerd door weer en wind.
Hierin zoekt ze naar kracht, ritme en evenwicht.
Van hieruit vertrekkend ontstaan als een ontdekkingstocht haar beelden.

 

 

Anita Dinghs

Anita Dinghs

ANITA DINGHS

Viltkunstwerken
Opgegroeid in een kunstenaarsfamilie maakt Anita sinds 2012 uitgebreide collecties van vilt.
Anita bewerkt de wol door middel van eeuwenoude technieken die hun oorsprong vinden in Azië. Zodoende ontstaat er in haar werk een bijzondere combinatie van Wensleydale Longwool, Zweedse Gotland Pels, Blue faced Leicester, Hongaarse Racka, het Drents Heideschaap en Alpaca, Angora en Zijde.
Door haar jarenlange ervaring in de schilderkunst weet ze unieke viltkunstwerken te creëren die communiceren en intrigeren.

 

Marion Timmermans

Marion Timmermans

MARION TIMMERMANS

Ik maak figuratief werk dat voorkomt uit de interactie tussen het model en mij.
Mijn gevoelswereld speelt daar een grote rol in. Voor mij is de emotie die een mens uitstraalt met zijn lijf en gezicht belangrijker dan dat een portret of beeld exact gelijkend is. Ik wil achter het masker, de facade kijken.

Ik ben kunstenaar geworden omdat ik al jaren langs de zijlijn creatief ben en op mijn vijftigste vond ik het tijd om die creativiteit een serieus jasje te geven en ben ik daarom een opleiding in de hogere graad van beeldhouwen gaan volgen.

Omdat ik me altijd erg goed voel in de natuur of dat nu bossen of stranden zijn gebruik ik ook graag materialen als hout schelpen en zeewier in mijn werken. Soms laat ik die in hun originele vorm soms verwerk ik het in het beeld en laat het afgieten in brons.

Ook ben ik mij erg bewust van de snelheid waarin we op dit moment leven dus thema s zoals wat is nu waard om te bewaren en hoe bewaren we onze planeet voor ons nageslacht gebruik ik in mijn werk.

Joyce Kooman

Joyce Koomans

JOYCE KOOMANS

Na mijn loopbaan als therapeute in de vrouwenhulpverlening, heb ik mijn lang bestaande, diepe wens, de Kunstacademie volgen, vervuld.
2008-2013 Kunstacademie Maasmechelen,  2013-2016 specialisatie graad.

In mijn werk ben ik veelvuldig geconfronteerd met een scala van problemen die specifiek vrouwen treffen. Het meest echter trof mij de kracht, die vrouwen in zich dragen. De kracht waarmee zij weer opstonden. Deze heldinnen werden het thema in mijn werken. De vrouwen,die ik weergeef zijn echter geen slachtoffer pur sang. Het zijn vrouwen, weliswaar getekend door het leven, maar met een enorm krachtige uitstraling, die de toeschouwer vaak recht in de ogen kijken.

Ik werk zonder achtergronden, omdat deze afleiden van het beeld dat ik neer wil zetten.

Het gebruikte materiaal is grafiet, soms aangevuld met paintspray of andere materialen.

 

Paul van de Luijtgaarden

Paul van de Luijtgaarden

PAUL VAN DE LUIJTGAARDEN

 

 

 

 

 

 

Ilona de Graaf

Ilona de Graaf

ILONA DE GRAAF
Ilona, geboren in Brunssum Z. Limburg 1942

Mijn opleiding heb .ik deels aan de kunstacademie te Maastricht 1961-1962 (monumentaal)en aan de Academie voor Schone Kunsten te Leuven B ( schilderkundig) gedaan 1990-1994  .Een experimenteel jaar..in Aarschot B. 1995  was zeker de moeite waard om te doen.
In de tussen liggende jaren heb ik veel geschilderd en o.m. lesgegeven als docente handvaardigheid en op het ogenblik geef ik portretles aan volwassenen,en privé les in eigen atelier.
Om mijn ideën over schoonheid, spiritualiteit,en vergankelijkheid vorm te geven gebruik ik olieverf,aquarel,zijde bladgoud,brons,keramiek,glas,papier maché enz.
Mijn werk heeft al veel van de wereld gezien: Amerika,Polen, Duitsland ,België ,Spanje ,Nederland van noord tot zuid en siert menige muur in veel huizen.
Ik heb al diverse prijzen en awards gewonnen ,laatste was een coverontwerp van kunstblad Atelier. Bovendien was ik genomineerd voor de Alphons Winters prijs.

Bijzonder trots ben ik op mijn award van Talens en de daarop georganiseerde expositie in het Coda museum in Apeldoorn :  Freaken met verf .

 

Dore Blom

Dore Blom

DORE BLOM                          Tassenontwerpster

Enkele jaren geleden ben ik met veel passie  begonnen met het ontwerpen en vervaardigen van design tassen en accessoires van leer.
In mijn atelier maak ik tassen met het label  D Doré Handmade Bags.

Ik maak de schetsen, teken de patronen, kies de bijpassende leersoort en kleur.
De tassen zitten ingenieus in elkaar en worden met veel precisie gemaakt en afgewerkt.
Ik hou veel van afwisseling in de ontwerpen, de kleuren, soorten leer en bijpassende fournituren.
De collectie is zeer divers, niet alledaags en kleurrijk.
Ik volgde een vakopleiding in Tongeren en afgelopen jaar ben ik cum-laude geslaagd in Brussel.

 

Lilian Smeets

Lilian Smeets

LILIAN SMEETS

Het leven loopt zoals het loopt en wordt gekenmerkt door mooie en minder mooie momenten. Beiden zorgen voor een verrijking van het leven. In 2007 besluit Lilian daarom datgene te gaan doen waar ze met hart en ziel aan kan werken: ze begint met een cursus brons sculpturen. Hier beleeft zij enorm veel plezier aan en het wordt al snel duidelijk dat haar talenten liggen bij het vervaardigen van bronzen beelden: ze laat menig hart sneller kloppen met haar creaties.
Boordevol creativiteit vindt Lilian haar rust in het vervaardigen van bronzen beelden. Eerst voor haar zelf, maar inmiddels ook voor mensen die geraakt zijn door de vorm en de kracht van haar beelden.
“De vreugde, het plezier en de kracht die mensen uit mijn beelden halen zijn voor mij, naast het feit dat het mij voldoening en ontspanning biedt, de redenen dat ik met veel liefde bronzen beelden maak voor jou en vele anderen.”
Lilian Smeets leeft in Brons en laat u graag genieten van haar bronzen wereld.

 

 

 

Kati Binda

Kati Binda

KATI BINDA
Margit Kati Binda
Kati is mijn roepnaam en ook mijn artistenaam. Hiermee signeer ik mijn werken.

Geboorteland: Hongarije
Opleiding
*HBO-Maatschappelijkwerk en Dienstverlening
*Post HBO –Psychodrama
*Kunstacademie voor beeldende Kunst

Mijn grote passie is schilderen. Kleuren intrigeren mij al kinds af aan. Ik schilder uit mijn diepste gevoel waarbij “esprit” een grote rol speelt. Mijn inspiratie haal ik uit mijn jeugd, mijn vele reizen naar landen en verblijf daar, uit het maatschappelijk gebeuren, maar ook uit mijn fantasie.
Mijn schilderijen zijn divers, niet onder een paraplu te vangen. Ze zijn modern-surrealistisch, semi-abstract, allegorisch, fantasierijk en heeft een boodschap.
Allerliefst werk ik met acrylverf aangevuld met pastels, gouache en andere materialen. De ondergrond van mijn schilderijen zijn: papier, doek en palet.

Henk Kroese

Henk Kroese


Henk Kroese

Henk Kroese

HENK KROESE, edelsmid

Een sieraad met karakter

De eigen ontwerpen dragen een
bijzonder, soms enigszins robuust
karakter, waarin het verfijnde
vakmanschap niet ontbreekt.

De drijvende formule is eenvoud met body

 

 

Toos van Dishoeck

Toos van Dishoeck

TOOS VAN DISHOECK

Toos maakt hoogwaardige tassen, sieraden en kleding.
De tassen zijn gemaakt van 100% gerecyclede materialen, maar dat zie je er niet van af!

Zo is op het materiaal van de ene tas vele kilometers gefietst en is met dat van een andere het leven van mensen gered. Of wellicht reden er auto’s overheen of zwommen er vissen in…

Alle afzonderlijke modellen zijn door Toos ontworpen en vervaardigd. Er wordt rekening gehouden met de draag(st)er van de tas, iedere tas is afgestemd op degene die hem draagt!

Toos heeft een eigen kijk op ontwerp, materiaal, proces en vorm.

 

LILIANE REMPAKIS

Liliane Rempakis

Liliane Rempakis


Liliane Rempakis

Liliane Rempakis

De vrouwen- beelden die ik maak zijn vrijwel geheel massief, ze worden laag voor laag opgebouwd van. papier-maché en papierpulp. Vervolgens worden ze herhaaldelijk geschuurd, beschilderd met een acrylverf en afgewerkt met een goede vernislaag. De laatste tijd gaan mijn werken ‘dieper’, het is een nieuwe manier van werken en verwerken.
Het is een vorm van Recycled Art, ik maak gebruik van gelezen en beschreven papier.
Mijn inspiratiebronnen zijn vrouwen en hun levensverhalen door de loop van de eeuwen… hoe ze eerst ontkracht werden en vervolgens hun kracht terughalen door het verwerken van  hun ervaringen en dezen een plek  geven… en soms verweven met mijn eigen levenservaringen. Mythologie, kleuren en de symboliek van vele culturen zijn een belangrijk aspect in mijn vrouwenbeelden.
Mijn creaties hebben bijna altijd een diepere betekenis.
Het zijn vrouwen die zichzelf (hebben geleerd zichzelf te) accepteren en respecteren in hun hele Wezen.
Ze zijn een ode aan het Vrouw-zijn, met vreugde, liefde en alles wat erbij hoort. Ieder beeld is uniek en blijft dat ook. De Happy Rainbow Angels zijn verbonden met een ander verhaal. “Het vergeten kind”.

Catharina van Ameijde

Catharina van Ameijde

CATHARINA VAN AMEIJDE  (1956) 

Catharina is een in Rotterdam geboren schippersdochter die haar middelbare school in Dordrecht en Maasbracht doorloopt, van kinds af aan ontwikkelt zij een passie voor tekenen en schilderen.
Haar vele reizen en de foto’s die ze daarvan meebracht vormen een inspiratiebron voor haar werken. Maar ook Hollandse luchten, zeegezichten en landschappen in olieverf zijn typerend voor haar werk. Ook kleurrijke bloemen worden met acrylverf op het doek tot leven gebracht.
Catharina werkt vanuit haar eigen inspiratie maar neemt ook opdrachten aan.
Dat wil zeggen dat zij, uitgaande van een afbeelding en in overleg met de opdrachtgever, tot een afspraak komt wat betreft de mogelijkheden en de kosten. 

 

Johan Timmers

Johan Timmers

JOHAN TIMMERS (1954) studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag en is vanaf 1979 als kunstenaar werkzaam. Daarnaast heeft Johan zijn bevoegdheid als tekendocent gehaald aan de Kunstacademie in Amsterdam.

Kunstenaar zijn is een zoektocht naar de essentie

Een zoektocht met vaak verrassende ontdekkingen die op hun beurt weer nieuwe beelden oproepen. Beelden die, terwijl ik eraan werk, een verzelfstandiging kunnen ondergaan in een wisselwerking van actie en reactie. Zo kunnen er schilderijen op de grens tussen figuratief en abstract ontstaan. Deze manier van werken pas ik ook toe bij het maken van de meubelobjecten. Ik laat mij leiden door het materiaal met zijn specifieke karakter en uitstraling. Zo wordt mijn werk gekenmerkt door veelzijdigheid. Mijn interesse en het aldoor zoeken naar nieuwe materialen en toepassingsmogelijkheden zorgen er voordat ik mij niet uitsluitend met schilderen wil bezig houden, maar ook actief geïnteresseerd ben in architectuur en andere uitingen van vormgeving zoals grafische vormgeving en 3-d objecten en installaties. Kunstenaar zijn is voor mij meer een manier van leven. Je eigen omgeving scheppen, een levenslange ontdekkingstocht naar vorm en kleur in uiteenlopende uitingsvormen.

Petra Denninghoff

Petra Denninghoff


Petra Denninghoff

Petra Denninghoff

PETRA DENNINGHOFF STELLING

`Het is alweer een tijdje geleden dat ik in de warmte van de Zuid-Franse zon startte met het ontwerpen van colliers van glas. Al enige jaren ontwerp ik met veel plezier `designer jewellery`.
De natuurlijke materialen waar ik het liefst mee werk zijn: parels, halfedelstenen en duurzame edelmetalen. Ieder ontwerp is origineel en kan in overleg naar ieders smaak worden uitgevoerd.

 

Waldie van Wetten

Waldie van Wetten


Waldie van Wetten

Waldie van Wetten

WALDIE VAN WETTEN
In 1985 ben ik afgestudeerd aan de pedagogische akademie met als specialisatie beeldende vorming. Ik heb les gegeven aan volwassenen en kinderen. Mijn voorkeur lag in het werken met byzondere doelgroepen, sinds 1987 begeleid ik mensen met een verstandelijke beperking in een atelier.
Naast het begeleiden van anderen ben ik zelf steeds aktief geweest in het volgen van cursussen en scholing op het gebied van beeldende vorming. Door veel te doen,veel te experimenteren, me te laten inspireren door anderen ben ik gekomen tot een eigen manier van werken. Ik ben steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen wat betreft materiaal en vorm. Mijn werk herken je aan de drukke vrolijke kleuren, byzondere vormen, toevoegingen van papier en andere materialen zoals keramiek, glas, kralen, stoffen, haaksels en breisels.
Ik houd van bouwen, stapelen, verschillende materialen door elkaar gebruiken en verassingen in een schilderij of drie dimensionaal werk. Het enthousiasme van creëren zie je terug in mijn werk.Ik haal mijn inspiratie uit het dagelijks leven. Ik beleef veel plezier aan het maken, dat plezier geef ik graag door in mijn producten.

 

Karin Touw

Karin Touw

KARIN TOUW

Mijn werk is geïnspireerd op verweerde muren uit de oudheid en mediterrane landen.
Ook de schilderijen bevatten vele lagen verf,  door schuurtechnieken komen onderliggende lagen weer tevoorschijn.
Ik maak ook gebruik van diverse soorten papier, verf en andere materialen om diepte en structuur te krijgen in mijn werk. De schilderijen roepen herinneringen op aan de oudheid, de tand des tijds, beelden en geschriften uit vervlogen tijden…….maar dan in een moderne abstracte vorm.

 

 

Erik Pluis

Erik Pluis

ERIK PLUIS:  In 1963 geboren in Geulle een klein dorpje in Zuid Limburg. Na een opleiding in de bouwkunst en diverse omzwervingen in de (binnenhuis) architectuur en techniek kwam ik in 2005 in aanraking met de schilderkunst. Onder leiding van diverse gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland werkte ik enthousiast aan een figuratieve en realistische stijl. Tijdens mijn zoektocht naar een eigen stijl en het uitdiepen van diverse schildertechnieken ben ik geïnspireerd door abstracte vormgeving. Tijdens deze passievolle en creatieve periode maakte ik een snelle groei naar een persoonlijke stijl.
De expressionistische werken ontstaan door een wisselwerking van toeval en intuïtie. In dit proces van samenspel van verschillende verfsoorten en mediums ontstaat door gestuurd toeval een samenspel van kleuren. Door het opbouwen van diverse lagen epoxy en verf ontstaat een gesuggereerde maar ook een daadwerkelijke diepte. Mijn werk bestaat uit abstracte vertalingen van reizen en ontmoetingen met diverse culturen over de hele wereld. Ik doe inspiratie op in confrontatie met verre culturen en vrije mensen, maar ook uit bijzondere patronen en structuren die kenmerkend zijn voor mijn werk. Mijn fascinatie voor beelden uit de kosmos of beelden van de hemel en planeten is veel terug te zien in mijn werk. Laat je inspireren door mijn werk en prikkel je eigen verbeelding. Als kunstenaar is Erik gefascineerd door het proces van stromende beken en verbindende kleuren die uitdrukking geven aan de zoektocht naar balans in zijn leven.

Fleur Klinkers

Fleur Klinkers

FLEUR KLINKERS                                                Parels zijn spiegels van pure schoonheid.

Fleur Klinkers ontwerpt en maakt parelsieraden om de drager nog meer te laten stralen.
Parels worden vaak als klassiek bestempeld vanwege de witte ronde vorm. Fleur is geïnspireerd door een andere soort: de barok zoetwater parel. Want de vele vormen en kleuren van deze parel zijn altijd anders en uniek. Tijdens internationale beurzen en reizen naar China selecteert Fleur persoonlijk die bijzondere parels waar ze haar creativiteit op los kan laten.Elke parelcreatie is uniek, een zee vol mogelijkheden. Naast Fleur haar eFKay parel collectie kunt u ook terecht voor maatwerk. Kies zelf uw mooiste parel(s) uit en Fleur vervaardigd dat sieraad wat het beste bij u past.
“Shine your inner beauty into the world”

Lei Hannen

Lei Hannen

LEI HANNEN
Vrijheid en scheppen.
Lei Hannen woont en werkt in het Nederlands Limburgse Echt. Hij volgde de opleiding toegepaste natuur en chemie, dat de basis was van zijn carriëre. Als veertienjarige bouwde hij een doka en experimenteerde hij met fotografische technieken. Met de toename van de technologische ontwikkeling en de daarmee gepaard gaande investeringen ebde de interesse voor deze kunstvorm steeds verder weg. Rond zijn dertigste ontdekte hij de keramiek als kunstvorm.  Hij volgde bij een aantal beroepskeramisten cursussen of stages.
Het keramiekproces, dat voor hem synoniem met het spel der elementen, spreekt hem sterk aan. Maar ook de mogelijkheid om dat proces van het begin tot het eind te beïnvloeden schept een waaier aan uitdagingen.
Lei ervaart deze opgelegde natuurlijke wetmatigheden niet als een belasting, maar juist als een metafoor voor de kracht van de elementen met het daarmee verbonden respect. Het relativeert.
Hierin scheppend te handelen ondervind hij als een voorrecht. Tevens is het scheppende element in het wordingsproces een weerspiegeling van de vrijheid die hij als onontbeerlijk acht.
Vrijheid die je bevechten moet. Er liggen vele vijanden op de loer.
Het is een persoonlijke zoektocht. Een route die je afleggen moet. Steeds weer keuzes maken.
Als een snoer rijgen zich de ervaringen aan elkaar. Elke schakel is een wezenlijk onderdeel. Stuk voor stuk moeten ze doorgrond zijn om als basis te dienen voor een nieuwe uitdaging.

Freddy Jacobs

Freddy Jacobs

FREDDY JACOBS

Freddy Jacobs aka  “Jaco”  studied at the Royal Academy of Arts in Bruges, Belgium when he was young. He became civil engineer and started to paint in 2009 when he became 50 years of age.  Jaco uses different materials in his paintings. His passion is creating unusual and unique art using texture as a base for his works. He paints with feeling, using colour and forms to express himself.  The variety of mixed materials are bringing structure and effects in his paintings. He uses bright colours in an way that the paintings start to inter-act with the viewer, creating emotions and strong feelings. Jaco’s  work is a bold mix of styles, ranging from sleek and contemporary to weathered and organic. He brings a subtle and sophisticated feel to his paintings through a unique balance of colour, composition and texture.  The coloured mixed media are having their own dialogue with the audience. He brings a variety of theme’s as he gets inspired he always experiments to make some variations of the initial idea and series. He is constantly evolving and exploring new techniques which allows him to look at his work in a new light. This creative process gives him energy and satisfaction feelings that he transmits  through his works to his viewers…..

 

SIMONE VAN DER MEEREN/SAM PAINTINGS

Simone van der Meeren

Simone van der Meeren

Onder de naam SAM Paintings maak ik, Simone van der Meeren, figuratieve olieverfschilderijen. Mijn stijl daarin is realistisch en magisch realistisch. Van jongs af aan heb ik een grote passie voor tekenen en schilderen ontwikkeld. Door de jaren heen heb ik deze interesses verder uitgebouwd door te experimenteren met verschillende onderwerpen zoals stillevens, portretten en landschappen.
Mijn motto is een dag niet geschilderd is een dag niet geleefd. Dat wil ook zeggen dat ik vaak bezig ben om in de natuur ideeën op te doen. Het kleurenpalet van de wereld werkelijk waar te nemen. De verhalen en dromen die in de wolken te lezen zijn, ontdekken en vertalen naar een passende compositie. Eenvoudige dingen zoals blij worden van de zon en dromerig van de maan geven mijn bezieling goed weer.
Daarbij is het mijn intentie om de kijker “te raken” en nog eens opnieuw te laten kijken om meer te zien; te ontdekken; te glimlachen; te verwonderen. Men wordt uitgenodigd om er zijn of haar eigen invulling aan te geven.

Herman van Loon

Herman van Loon

HERMAN VAN LOON
Herman F. van Loon wordt in Breezand (gemeente Anna Paulowna) geboren. Van 1960 tot 1964 is hij werkend lid van de Noorderkunstkring in Den Helder. Na een verhuizing naar Alkmaar wordt hij lid van de Alkmaarse Kunstenaars Vereniging (A.K.V.).
Daar begint hij zijn scheppingsdrift in de harde materie, natuursteen. Diverse beelden zijn ontstaan in de steenhouwerij waar hij tevens werkzaam was. Met deze ervaring begon het werken met koper zowel ruimtelijk als op het platte vlak. In deze kunstuiting zijn diverse wandreliëfs in opdracht gemaakt. In de vroegere experimentele fase kwam de geboorte van huidige werkwijzetot stand, waarin diverse materialen verwerkt worden tot de huidige materieschilderijen. Materialen zoals hout, katoen, zand, soms kleine glasbolletjes waaraan kleur word gegeven met olieverf, worden samengesteld tot een spanningsveld op het platte vlak, zodat een boeiend object ontstaat. De laatste ontwikkeling is dat er delen uit het schilderij weggelaten worden, zodat de achtergrond mee speelt door de schaduwlijnen die op de wand ontstaan en een extra derde dimensie aan het geheel geven.

IneLouise Mourick

IneLouise Mourick

INELOUISE MOURICK

IneLouise heeft een passie voor tekenen en schilderenvolgde de 4-jarige kunstopleiding en is
sinds 1982 werkzaam als professioneel kunstenaar in haar atelier/galerie waar zij o.a. voor Verkerke Posters (nu Hallmark), Bruyzeel en TMS-designs ontwerpen maakte.
Zij woont en werkt in Bad Bentheim (Duitsland)
Haar schilderijen kenmerken zich door een mix van abstracte- en figuratieve vormen. Door beide stijlen met elkaar te combineren, ontstaat een gestileerd,- kleurrijk en expressief beeld. Als materiaal om mee te werken, kiest ze dikwijls voor acryl- of olieverf op canvas. Naast het bijzondere kleurgebruik, wordt in de schilderijen vaak goud en zilver verwerkt, hetgeen een bijzondere glans en structuur geeft. Natuur en bouwkunst vormen bronnen van inspiratie, met een voorliefde voor het schilderen van zuidelijke,- heuvelachtige landschappen, zoals de Franse,- Italiaanse- of Spaanse landschappen  www.mourick-art.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaart wordt geladen...
Locatie

Hotel Stein-Urmond
Mauritslaan 65
6129EL Urmond