Kleintje Kunst Breda


Datum
17 nov, 2013
11:00 - 17:00

Ina van Weelde  Ina van Weelde  keramiek nov 2013Inschrijven mogelijk voor maximaal drie kunstenaars.     

17 november is het werk te zien van:

Ina van Weelde en Jos Schelfhout 

Ina van Weelde met keramiek.
Ina werkt sinds de afgelopen zes jaar met veel plezier met klei.
Ina: Klei is prachtig materiaal met onuitputtelijke mogelijkheden waar ik veel van mijn creativiteit in kwijt kan. Mijn handgevormde werken zijn meestal organisch van vorm en opgebouwd uit ringen. Ik haal veel van mijn inspiratie uit de onder-water wereld. Voor tuinen maak ik ook kleine gedraaide tuin-objecten op betonijzer.
De meeste vormen zijn voorzien van textuur en ingewassen met een oxide of zelf gemaakte engobe, sinterengobe en glazuur. De uitdaging is om met de juiste kleuren het object te versterken.
In 2012 heb ik mijn drie jarige Ambachtelijke Opleiding Keramische Technieken aan de SBB in Gouda succesvol afgerond.
Op dit moment volg ik het extra leerjaar handvormen onder leiding van Mieke de Groot bij de SBB.
Het exposeren van mijn werk en de reacties van het publiek vind ik erg leuk en geeft mij heel veel energie.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website: http://www.inavanweelde.exto.nl/

 Jos Schelfhout 17-nov 2013 P1040388 (2) Jos Schelfhout 17 nov 2013P1040822 (2) Jos Schelfhout 17 nov 2013 P1040384 (2)

Jos Schelfhout (1953) is kunstschilder in Bergschenhoek.

Hij is geboren in Munstergeleen (Limburg), opgegroeid in Oisterwijk (Brabant) en sinds 1980 woonachtig in Bergschenhoek (bij Rotterdam).  In de afgelopen jaren heeft hij een verscheidenheid aan stijlen ontwikkeld. Zijn werk laat dan ook vele kanten van hemzelf zien. Schilderen is voor hem: Kijken, emotie, intuïtie, kleur, expressie en abstractie.

Het schilderen zelf:
De essentie van mijn werk is de emotie die iets bij mij oproept, over te zetten op het doek. De ene keer gaat hier meer voorbereiding aan vooraf, de andere keer is de voorbereiding heel kort of begin ik direct met schilderen en ga dan op ontdekkingstocht. In de regel gaat het er snel en “heftig” aan toe. Het zijn vaak zeer kleurrijke abstracte en figuratieve schilderijen.
Historie: In 1995 is hij in contact gekomen met kunstenaar Gerard Rietbergen en heeft hij van hem de “grondbeginselen van creativiteit en schilderen” geleerd .  Daarna heeft hij vele cursussen gevolgd, van steeds meer figuratief (acryl en olieverf) tot volledig abstract. Zo heeft hij ook bij meerdere kunstenaars les gehad op hun atelier. Vanaf 2008 heeft hij een aantal maanden per jaar les bij kunstschilder Jan van Lokhorst te Gouda. In Frankrijk schildert hij jaarlijks 1 week intensief  met Jan en een groep cursisten, op locatie en bij de boerderij van Jan. Bij Jan van Lokhorst is zijn manier van schilderen het meeste veranderd. Hier is hij echt ” los” gekomen van zijn rationele kant en is zijn creatieve kant veel meer ontwikkeld. Zijn werk is hierdoor veel vrijer geworden. De emotie die een bepaald beeld bij hem oproept kan hierdoor steeds beter worden omgezet in kleuren en vormen.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website:   www.jos-schelfhout.nl

 

Kaart wordt geladen...
Locatie

Hotel het Mastbosch
Burgemeester Kerstenslaan 20
4837BM Breda