KLEINTJE KUNST; Sjane de Haan & Marjan de Mol


Datum
15 mrt, 2015

Marjan de Mol
Marjan de Mol

Sjane de Haan

Sjane de Haan

MARJAN DE MOL www.tlevv.nl
&
SJANE DE HAAN www.sjanedehaan.nl

tlevv! – MARJAN DE MOL, maakt kunstig en comfortabel fleece met applicaties, capes en omslagdoeken, vesten, truien, mutsen, hoofdbanden, sjaals handwarmers en fleece halskettingen.
Marjan ontwerpt intercontinentaal geïnspireerde creaties – kleurrijk, veelzijdig, maatvrij, maar …. vooral een beetje anders! Zij inspireert tot het dragen van kunstig en kleurrijke kleding. “Je moet ’t levv hebben deze kleding te dragen!”
Marjan vindt haar inspiratie in symboliek, kleuren, wereldkunst, religies, volken.

 

 

Marjan de Mol

Marjan de Mol

tlevv! voor kleding- en kostuumontwerp.  o.a. kostuums van de dordtse stadsomroepster,  theaterkostuums en themakleding, maar ook unieke geboortedekentjes/boxkleedjes met naam van het kindje.
Marjan geeft ook textielworkshops op basis- en voortgezet onderwijs

 

Marjan de Mol

Marjan de Mol


Marjan de Mol

Marjan de Mol


Marjan de Mol

Marjan de Mol

Meer informatie en voorbeelden op www.tlevv.nL
ontwerp en uitvoering: Marjan de Mol
op afspraak – tel. 06-53520458
Zijderzin, Voorstraat 28, Dordrecht

 

Sjane de Haan

Sjane de Haan


Sjane de Haan

Sjane de Haan

SJANE DE HAAN is een Dordtse kunstenares.

Opgegroeid tussen de vrachtwagens aan de rand van de Alblasserwaard, genoot zij als kind al van de haar omringende natuur. Nog steeds kan zij geraakt worden door het lijnenspel in weidse landschappen en vergezichten. Dit zie je terug in al haar schilderijen. Haar landschappen zijn sterk geabstraheerd, maar wel herkenbaar. De kracht van haar kleurgebruik in combinatie met rust en ruimte is kenmerkend voor haar kunst. In haar schilderijen laat zij steeds meer weg wat er niet toe doet. Al haar doeken stralen warmte, kracht en helderheid uit.

“Het werken en spelen met kleur ligt dicht bij mijn ziel en heeft voor mij grote existentiële waarde. In mijn schilderijen ben ik al werkend op zoek naar rust, ruimte en verstilling.“

Sjane de Haan

Sjane de Haan

Sinds Sjane naar Dordrecht is verhuisd, zijn ook de Dordtse stadsgezichten en de Biesbosch favoriete onderwerpen. “Dordt in Rood” is een unieke serie schilderijen van de Dordtse historische binnenstad. Deze schilderijen zijn gemaakt in een groot scala aan roodtinten en verbeelden op verfrissende wijze de mooiste plekken van Dordrecht. Van deze serie is een verjaardagskalender gedrukt en verkrijgbaar in diverse winkels en het Dordts museum. Tevens zijn kunstkaarten van haar schilderijen bij haar te koop.

Een aantal van haar recentere werken is experimenteel of ontstaan vanuit intuïtie.

Naast het schilderen geeft zij teken – en schildercursussen voor kinderen, tekentherapie  voor kinderen, mandalatekenlessen en  workshops op verzoek. Zie voor de mogelijkheden   www.jouwkleurpunt.nl

Meer werk van haar is te vinden op haar website www.sjanedehaan.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaart wordt geladen...
Locatie

Hotel het Mastbosch
Burgemeester Kerstenslaan 20
4837BM Breda