ARA ART FAIR 2017


Datum
20 okt, 2017 - 22 okt, 2017
10:00 - 17:30

ARA ART FAIR  2017 wordt gehouden in Hotel Ara, Veerweg 10, Zwijndrecht op 20, 21 en 22 oktober.
Dit jaar komt er voor de eerste keer de vrijdagavond bij van 17.00 uur tot 21.00 uur waaronder de officiële opening.
Openingstijden zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur.

ARA ART FAIR AANMELDEN 2017 GESLOTEN.
2017 NOVEMBER ATRIUM ART FAIR ,NOG ENKELE PLAATSEN VRIJ.
TIJDSTIP AANMELDEN VOLGENDE ART FAIRS WORDT LATER AANGEGEVEN.

Hieronder vindt u een korte introductie van de DEELNEMERS met een foto, die een  impressie geven van het werk.
Bent u geinteresseerd geraakt? Zij zien u graag op de fair!
Klikt u de foto, dan komt u op de website van de desbetreffende kunstenaar.

 

MUZIEK: TOEDUS JOKE VAN DER SLOOT

MUZIEK: TOEDUS
Joke Huisman


MUZIEK: TOEDUS Ernst van der Sloot

MUZIEK: TOEDUS
Ernst van der Sloot

MUZIEK;: VRIJDAG AVOND TOEDUS

TOEDUS is een duo van Joke Huisman (Basgitaar) en Ernst van der Sloot (zang en gitaar). 

Zij spelen eigen bewerkingen van bekende Nederlandse, Engelse en Franse liedjes. Hun uitgangspunt is het versterken van de sfeer van het evenement. Het uitgebreide repertoire maakt het mogelijk om mensen lang te laten genieten van een diversiteit aan muziek en -stijlen.

Het geluidsniveau van TOEDUS is prettig laag zodat het voeren van een gesprek gewoon mogelijk blijft. TOEDUS speelt veel op recepties, openingen, in theaterfoyer, op privé feestjes, etc.  Joke en Ernst treden met plezier op in Nederland, België en Duitsland. 

Hans Laduc met GregorZATERDAG VERWELKOMEN WIJ JULIE SAERENS MET HAAR HARPMUZIEK

HANS LADUC EN GREGOR OVERTOOM,

ZONDAGMIDDAG GAAN DEZE HEREN ,HANS LADUC MET GITAAR EN GREGOR OVERTOOM MET  VIOOL, NAAST DE AANGEKONDIGDE GEZAMENLIJKE ‘KORTE’ CONCERTJES VAN ONGEVEER 20 MINUTEN OM 13.00 UUR, 15.00 UUR EN 17.00 UUR IN HET RESTAURANT, OOK AFZONDERLIJK VAN ELKAAR HUN MUZIEK TEN GEHORE BRENGEN. .

 

 

 

Joke van Olm-Koenen

Joke van Olm-Koenen

JOKE VAN OLM-KOENEN        (1944)

Zij heeft via verschillende vormen van beeldende kunst ; boetseren/ houtskooltekeningen naar model op de Kunstacademie in Den Haag, het schilderen van iconen en portretschilderen op doek met acryl, haar weg gevonden naar Kunstacademie te Wildt waar zij zich verder bekwaamde in het fotografisch fijnschilderen met olieverf op paneel.
Inmiddels geeft zij wekelijks les voor deze fijnschilder-academie.
Zij schildert in opdracht zowel dieren als portretten, maar ook stillevens en landschappen.
Haar uitdaging ligt erin de werkelijkheid zo dicht mogelijk te benaderen naar aangeleverd fotomateriaal. De kunst van fotografisch fijnschilderen maakt dat het een tijdrovend precisiewerk is van de bovenste plank met verbluffend realistische resultaten. Haar kleuropbouw en dieptewerking en details maken dat men zich even afvraagt: ”is het een foto of niet?“

 

Astrid Vredegoor

Astrid Vredegoor

Astrid Vredegoor (1958) startte haar carrière als beeldend kunstenaar na o.m. werkzaam te zijn geweest in de chemische/ farmacologische industrie. Deze kennis kwam haar goed van pas toen zij, als laatstarter met de nodige levenservaring, gedreven begon aan de 5- jarige opleiding voor beeldend kunstenaar aan de Hogeschool voor Kunsten in Arnhem (HKA-ArtEZ).
Al gauw kwam haar talent aan het licht. Ze excelleerde in vele technieken en kreeg al snel zeer goede recensies in de vak- en dagbladen. Het was dan ook niet verrassend dat  Astrid in het jaar 2000 cum laude afstudeerde.
Haar werk gaat over alledaagse dingen, bijna altijd vorm gegeven in realistische, soms expressionistische mensfiguren. Maar ook laat haar werk de sporen zien van een emotionele tijd uit haar leven en de spanning van de erotiek. Zij heeft gekozen dit alles weer te geven in een scala van technieken die zij als geen ander beheerst.
Naast de diverse schildertechnieken blinkt Astrid uit in de vele aspecten van de grafische kunst, wat tot uiting komt in een uitgebreid oeuvre van expressies, weergegeven in talrijke prachtige houtdrukken, droge naalden, diverse etstechnieken en zeefdrukken. Maar ook in de fotografie.
Hierdoor is Astrid met recht “Breed” te noemen en onderscheidt zij zich in hoge mate van anderekunstenaars die zich toeleggen op, bv alleen, de schilderkunst.Jean Groenendijk 3 mb

Jean Groenendijk

Jean Groenendijk

Jean Groenendijk, (1943) is een beeldhouwer pur sang. Hij maakt beelden die een grote vitaliteit en kracht uitstralen. Eigentijdse beelden met een klassieke uitstraling en opvallen in balans.
Jean maakt zijn beelden met name in de winter. In Portugal zoekt hij het marmer en laat zich inspireren door de warmte van de Portugezen. Het laatste deel van de winter verblijft hij in Spanje waar het temperament van de Spanjaarden in zijn beelden wordt weergegeven. De zomermaanden gebruikt hij om deze beelden, bij gebleken geschiktheid, in brons te vervaardigen.

 

Marcelle Meuffels

Marcelle Meuffels

Marcelle Meuffels

Marcelle Meuffels ( 1960 ) probeert al jaren vorm te geven aan de essentie van het leven.
De diepere lagen van het leven trekken haar aan.
Alles wat ze geleefd en begrepen heeft probeert ze op geheel eigen wijze vorm te geven.
Elk ding, essentie of levensles heeft volgens Marcelle zijn eigen vorm, kleur en dimensie.
Om daarin te voldoen werkt ze samen met andere vakmensen om het beste resultaat te halen.

Inside Out Bracelet is een bijzondere sieradenlijn geïnspireerd op het idee dat verandering van binnenuit begint. De lijn typeert zich door haar vrouwelijkheid, kracht en authenticiteit.
Maak kennis met stijlvolle handgemaakte zilveren armbanden met een verborgen bericht voor de drager. Elke armband heeft een eigen krachtig statement aan de binnenkant, met bijbehorende edelstenen, wat perfect aansluit op de filosofie van het merk “What Matters Is Inside”.

Betekenisvolle luxe sieraden die de drager aanmoedigen om te luisteren naar de kracht van binnen uit of die een herinnering vormen aan een bijzondere gebeurtenis. Een mooi cadeau voor jezelf of een geliefde.

Franca Schapendonk

Franca Schapendonk

Franca Schapendonk

Franca Schapendonk (1947) heeft al bijna twintig jaar een passie voor klei.
Ze is autodidact en ze blijft zich ontwikkelen door het volgen van cursussen en workshops over vormgeving, glazuren, rakustoken, etc.
Vrouwen zijn haar grootste inspiratie bron. Haar beelden zitten vol levenslust en ze kijken met weelderige, doch onzichtbare ogen de wereld in. Ze zijn vrolijk, kleurrijk, zonder naïef te zijn, het zijn individuutjes met een eigen kijk op de wereld.
Om haar beelden kracht bij te zetten, maakt ze vaak gebruik van andere materialen, zoals hout, rubber en glas. Ook speelt ze met de natuurlijke menselijke verhoudingen.
Ze werkt het liefst met rakuklei, deze bevat meer chamotte, zodat ze steviger kan werken, een gladde afwerking is voor haar geen noodzaak, juist de imperfectie maakt een beeld spannender.

Het idee dat je met aarde prachtige creaties kunt maken, blijft haar verwonderen.
Die verwondering en blijheid is vaak in haar werk terug te zien.

 

Wil van ZettenWil van Zetten
Geboren in Rotterdam en woonachtig in Capelle aan den IJssel.

Wil kon moeilijk kiezen tussen enerzijds papier potlood en kwasten en anderzijds textiel en alles wat daar mee mogelijk was.
Zowel breien haken en het naaien van kleding is altijd mijn passie geweest en ik vind het nog steeds één van de leukste bezigheden. Wil heeft zich voor het grootste deel als autodidact ontwikkeld, maar heeft op oudere leeftijd toch een aantal certificaten gehaald, waaronder textiele werkvormen,tekenen en kunstgeschiedenis.
Een aantal jaren Vrijje Academie te Vaardingen. Toch meent zij het meeste geleerd te hebben  door het  doen.

 

 

 

Wim Stok

Wim Stok

Wim Stok (1952) Zwijndrecht. 

Wim Stok is een autodidact schilder en maakt vrij werk.

Hij volgde lessen aan de Vrije Academie in Rotterdam voor wat sturing in zijn werk.
De schilderijen van Wim Stok zijn als basis een vertaling van zijn indrukken en kijk op Zeeland.
Het vlakke landschap met zijn vaak rechtlijnige indeling en kleurige vlakverdelingen is een aantrekkelijk uitgangspunt voor hem.

Wat opvalt is de sterke eigen beeldtaal van de schilder, eenvoudig, krachtig en op veel plaatsen rust.
Hij werkt met sprekende kleuren en zijn werken bevatten soms een tikje humor.

 Naast “Zeeland” werkt hij aan andere onderwerpen die zijn aandacht hebben.

 

Yvon van Bergen

Yvon van Bergen

YVON VAN BERGEN,

NEW ART SERIE BY YVON VAN BERGEN

GIRLS WITH A YELLOW CIRCLE

 

 

 

 

 

 

Marianne Bongers

Marianne Bongers

Marianne Bongers, geboren in Roermond, gestudeerd aan de Kunstacademie in Genk (Belgiė).

Marianne haalt haar inspiratie voor haar werk uit haar reizen rond om de wereld. Haar interesse gaat vooral uit naar de mens, zijn lichaamsvormen en zijn vloeiende bewegingen. Maar ook de bijzonderheden die de natuur te bieden heeft, zijn erg belangrijk voor haar werk. Een galeriehouder zei over haar werk: „Haar schilderijen zijn een betrachting van de natuur als een kleurrijk vuurwerk“. Zij neemt indrukken, sferen, gevoelens, kleuren en vormen in zich op en versmelt deze.
In haar atelier verwerkt zij alle indrukken op verschillende materialen. Haar werken zijn doordringd van zowel expressionistische als ook impressionistische invloeden. Daardoor zijn haar kunstwerken eenmalig en een verrijking voor de zinnen.
Marianne werkt met acrylverf op linnen doek en verbindt natuurlijke materialen zoals hout met industriėle materialen zoals aluminium. „Alles wat uit mijn vingers komt, komt uit mijn hart“ – zegt de kunstenares over zichzelf.

Als u meer over haar wereld van „passie en emoties“ wilt ervaren, kunt u haar website bezoeken op www.honest-art.nl

IneLouise Mourick

IneLouise Mourick

IneLouise Mourick
IneLouise heeft een passie voor tekenen en schilderenvolgde de 4-jarige kunstopleiding en is
sinds 1982 werkzaam als professioneel kunstenaar in haar atelier/galerie waar zij o.a. voor Verkerke Posters (nu Hallmark), Bruyzeel en TMS-designs ontwerpen maakte.
Zij woont en werkt in Bad Bentheim (Duitsland)
Haar schilderijen kenmerken zich door een mix van abstracte- en figuratieve vormen. Door beide stijlen met elkaar te combineren, ontstaat een gestileerd,- kleurrijk en expressief beeld. Als materiaal om mee te werken, kiest ze dikwijls voor acryl- of olieverf op canvas. Naast het bijzondere kleurgebruik, wordt in de schilderijen vaak goud en zilver verwerkt, hetgeen een bijzondere glans en structuur geeft. Natuur en bouwkunst vormen bronnen van inspiratie, met een voorliefde voor het schilderen van zuidelijke,- heuvelachtige landschappen, zoals de Franse,- Italiaanse- of Spaanse landschappen  www.mourick-art.com

Arjanne Aarts

Arjanne Aarts

Over goudsmid Arjanne Aarts,

Na de opleiding tot goudsmid aan de vakschool in Schoonhoven en diverse stages is Arjanne in opdracht sieraden gaan maken. Daarnaast ontwerp zij haar eigen collectie waarmee zij onder andere op kunstmarkten te vinden is.

Arjanne werkt vanuit haar eigen atelier in Apeldoorn. Daarnaast heft zij ook een workshopruimte. Haar belangrijkste doel is een tevreden klant! EN Hét sieraad voor u maken dat u voor geen goud meer zou willen missen.

 

Lia de Craen

Lia de Craen

Lia de Craen (1957) – Beeldend kunstenaar.

Abstracte en fascinerende schilderijen

De natuur als inspiratiebron

Met de natuur als inspiratiebron
Met foto’s, schetsen als vertrekpunt
Met de levenscycli van beweging,verandering en vergankelijkheid als thema
Met vormen, kleuren en structuren als beeldelementen laat ik het schilderij ontstaan.
De toeschouwer wordt een nieuw perspectief op de werkelijkheid geboden.

 

 

Anneke Brussee

Anneke Brussee

Anneke Brussee 
S
childerijen en portretten

Anneke heeft in 1994 het schilderen weer opgepakt en  is een 4-jarige teken- en schilderopleiding gaan volgen aan de VU. Haar schilderijen kenmerken zich door grote diversiteit. Anneke gebruikt in haar schilderijen ook zand, papier en organische materialen.

Haar stijl is impressionistisch/expressionistisch, maar ook in het abstracte voelt zij zich thuis.

Veel inspiratie haalt zij uit de reizen die zij maakt. Anneke werkt  regelmatig op locatie. Het onderwerp is voor haar bepalend in welke stijl en met welke materialen zij gaat werken.

Anneke heeft een atelier aan huis, dat op afspraak is te bezoeken. Een gedeelte van haar werk is ook te zien bij de Kunstuitleen Capelle. Anneke geeft les aan schildergroepen en privé les.

 

Klashenk Blonk

Klaashenk Blonk

Klaashenk Blonk

Klaashenk Blonk ,opleiding Academie voor beeldende kunsten Rotterdam.

Mijn werk heeft altijd in het teken gestaan van vergankelijkheid.
Het merendeel van mijn werk toont een nieuwe werkelijkheid, een eigen signatuur uniek in zijn/haar verbeelding. Mooi is een aangeleerd begrip, staat niet vast,

omnia vanitas alles is ijdelheid,
omnia cadunt alles vergaat.

Het heden is onderweg, maar ook zal er kracht zijn te overleven, kracht van water tegen het vuur.
Dit thema keert in mijn keramiek in diverse verbeeldingen terug.

 

 

Elly Franken

Elly Franken

Elly Franken

Hoedenmodiste sinds 2009.

Elly maakt allerlei soorten hoeden en werkt ook veel met vilt. Vanwege dat laatste heeft zij een bezoek gebracht aan Kirgizië , een land dat bekend staat om zijn viltkunst.
Sinds een jaar of vijf maakt Elly ook tassen. Daarvoor gebruikt Elly allerlei materialen. Zoals in het begin oude fietsbanden, later leer, kunststof en gerecyclede materialen, zoals rubber en brandweerslang, al dan niet in combinatie met elkaar.
Elly heeft er veel plezier in zich nieuwe werkvormen eigen te maken en deze creatief te combineren tot bruikbare en draagbare voorwerpen.

 

Caroline van der Weide

Caroline van der Weide

Caroline van der Weide

Caroline, die werkt onder de naam XCaroline, staat bekend om haar vrouwelijke schilderijen.
Haar schilderijen zijn herkenbaar aan hun bijzondere, door penseel en paletmes gecreëerde gelaagdheid.

Onder de titel ‘The Art of Femininity’ brengt zij een eerbetoon aan de kracht van vrouwelijkheid.
Bewust laat Caroline daarbij de gezichten oningevuld, zodat een symboliek van vrouwelijkheid ontstaat, in plaats van een specifieke vrouw.

Haar andere serie, ‘The Value of Femininity’ verbeeldt vrouwelijke waarden, die volgens Caroline belangrijk zijn als tegenpool van de masculiene wereld.

In haar derde serie ‘The Elegance of Femininity’ legt Caroline de nadruk op de elegantie van vrouwelijkheid. Hier speelt fashion een grotere rol.

 

Harrie Willems

Harrie Willems

Harrie Willems:       Wat mij beweegt?
mijn handen dromen
in samenspel van bewegen,
in verwondering ontstaande
beelden,
de wezens
van zijn
en zingen

Dit gedicht van Carel Kneulman, beeldhouwer, tekenaar, dichter en zanger, geeft goed weer hoe mijn beelden vaak ontstaan:  in verwondering.  En hoe ik een goed beeld beschouw, als wezens van zijn en zingen…….

Lilian Steenhuisen

Lilian Steenhuisen

Lilian Steenhuisen-de Rooij

Sinds 2006 beeldhouwer en maakt figuratieve bronzen beelden. Haar stijl kenmerkt zich als slank, sierlijk met overdrijving of humor, vaak met emoties die Lilian in een beweging probeert uit te drukken.

Hoewel Lilian werkt met oplages van 8 beelden per serie, zijn er geen twee beelden identiek. Zij neemt de tijd om elk wassen beeld voor het gegoten wordt aan te passen. Lilian verandert het haar, het gezicht  of zelfs iets aan de houding. Hierdoor krijgt elke koper zijn unieke eigen beeld terwijl men de prijs betaalt die hoort bij een beeld met een oplage van 8. Het kost veel extra uren, maar  het  maakt haar beelden extra speciaal.

 

Ria Kooistra

Ria Kooistra

 

Ria Kooistra

Als je schildert geef je. Ik schilder niet wat ik zie, maar wat of wie mij aanziet.

Kleurrijke schilderijen, een mix tussen realistisch en abstract werk met meestal vrouwen en landschappen als thema zijn de belangrijkste kenmerken van mijn werk. Met behulp van schilderlessen en de nodige zelfstudie ben ik aan het werk gegaan om mijn eigen kunstzinnige pad te volgen. In mijn werk zie je het gebruik van verschillende technieken.

Dik opgebrachte lagen verf wisselen zich af met bijna schrale plekken. Het resultaat beweegt zich meestal op de grens van realisme en figuratief en heeft vaak een wat mystieke uitstraling.

 

Mart de brouwer

Mart de brouwer

 

Mart de Brouwer
Zijn werk.

Mart is vooral bekend om zijn bijzondere en vernieuwende muurobjecten.
Op deze objecten wordt een door hem zelf bedachte en ontwikkeld brand- en schildertechniek toegepast.

Elk uniek ontwerp wordt uit nieuw materiaal uitgebrand en daarna beschilderd met speciale verftechnieken.
In de videoclip op zijn website is Mart aan het werk te zien.

Nog niet zo lang maakt Mart ook de ingelegde, gepuzzelde objecten waarin hij veel kleuren gebruikt.
Naast deze muurobjecten maakt hij ook interieurobjecten zoals tafels, spiegels, kasten, kandelaars, etc.

Mart werkt vaak in opdracht.
Uiteraard met behoud van zijn eigen creativiteit.

 

Karin Berg

Karin Berg


Karin Berg

Karin Berg

Karin Berg

Karin groeide op in een kunstzinnige familie.
Haar passie voor de beeldende kunst kwam pas op latere leeftijd.

Karin is autodidact. Zelf noemt zij zich liever iemand die de fascinatie voor het leven in al haar facetten wil vastleggen.
Een kunstenaar wordt immers door het leven gevoed, geïnspireerd en gemotiveerd.
Karin maakt kunst zonder kaders, waarbij inspiratie, eigen creërend vermogen, vorm en de vrije uiting van kleur in kunst de basis voeren.

Kunst uit het leven gegrepen: “The Art of Intuition.”

 

 

Dorenda Denissen

Dorenda Denissen

Dorenda Denissen 

Dorenda Dennissen maakt werken onder de naam Dit Pracht.
Schilderkunst en lijst (RVS/staal gecoat) worden samengesmolten tot één kunstwerk. Dorenda is origineel met deze manier van werken. Ontstaan door haar passie voor zowel design als het creatief bezig zijn. Dorenda is vooal bekend door het amulet die ze voor de stichting Ruby and Rose heeft ontworpen. De stichting en eierstokkanker kreeg “een gezicht” via het ontwerp van Dorenda. Een ontwerp wat veel media aandacht heeft genoten. Vele BNN’ers staan op de foto met het amulet en verschillende dagbladen, Happinez, De Linda, Style my day en diverse andere, hebben aandacht geschonken aan dit amulet. Naast kunstwerken heeft dorenda een eigen collectie woondecoratie, accessoires en gedenkobjecten. Sinds kort is Dorenda Dennissen een samenwerking aangegaan met kunstenaresse Simone Boogers, onder de naam AWSM (GEWELDIG, alle werken samen maken), maken ze unieke schilderkunst. “Door samen kunstwerken te maken, verleg je je persoonlijke grenzen, creeër je ‘out of the box’ , maak je gebruik van elkaars krachten en til je elkaar naar een hoger level, hierdoor ontstaan kunstwerken van een ander niveau. Daarbij is superleuk en een genot om samen te mogen werken” aldus Dorenda. De eerste kunstwerken onder de naam AWSM kunt u bezichtigen op de ARA FAIR.

 

Arlaque de Clerque

Arlaque de Clerque

Arlaque de Clerque

Kunstacademie Maasmechelen (B) / Den Haag

Schilderen en fotografie zijn haar grootste passies die zich hebben gemanifesteerd in een breed en afwisselend oeuvre. Arlaque werkt zonder vooropgezet plan, verdraagt geen opgelegde werkwijze en is vrij in haar beeldtaal. Primair schildert Arlaque vanuit haar dagelijkse gevoelens en vertrouwt dit toe aan het doek. De handeling en de beweging staan centraal en zijn terug te vinden in de sporen van de verf. Spontaan ontstaan figuratieve beelden die ze af en toe duidelijk naar voren haalt maar laat het ook vaker voor wat het is. Zoekend en stellig in haar vormtaal gedreven door haar passie. Haar kleurgebruik is sober [zwart, rood, wit] en deze weerspiegelen haar gevoelens, haar emoties. Haar manier van werken en materiaalgebruik geven een extra dimensie aan haar schilderijen waarin reliëf een grote rol speelt. Door laag over laag te schilderen en impasto techniek toe te passen, ontstaat een dieptewerking die zeer intens oogt.

De grote doeken zijn monumentaal en hebben een enorme zeggingskracht.
HAAR STIJL IS HERKENBAAR, HEEL BIJZONDER EN WORDT VOORDUREND KRACHTIGER!

Yvonne Flipse

Yvonne Flipse

Yvonne Flipse

EVOLUTIE
Niets
Behoort ons toe
Zelfs de aarde
Behoort niet aan de aarde
Wij zijn allemaal hier
Om het
Universum
Te dienen

Yvonne heeft een schat aan levenservaring die zij gebruikt als spiritueel lerares, medium ,heler en levenskunstenaar. Naast het geven van lezingen en cursussen is het maken van haar fantasie figuren een belangrijke activiteit; Die figuren zijn dikwijls internationaal bekroond. Musea, Galeries en verzamelaars in Europa, de VS, Rusland en Japan hebben haar figuren in hun collectie. Haar stijl is in vele jaren gegroeid, mede op basis van de ontwikkeling in spiritualiteit. De veelzijdigheid van de natuur gebruikt zij om aan te geven dat het leven niet zwart-wit is, Maar dat alle kleuren bij elkaar een eenheid vormen.

Pieter van der Velden

Pieter van der Velden

Pieter Antonie van der Velden         

Mijn werk kenmerkt zich door een grote variatie in vormgeving en is veelzijdig van onderwerp.

Veelal is het uitgangspunt abstraherend figuratief;  nieuwe dieren-  en plantensoorten lijken uit de steen te zijn ontstaan.

Ook abstracte vormgeving,  zoekend naar emotie is een uitdaging. Ik stel hoge eisen aan de afwerking om een extra krachtige uitstraling van het beeld te bereiken.

 

 

 

Toos van Dishoeck

Toos van Dishoeck

TOOS VAN DISHOECK

Toos maakt hoogwaardige tassen, sieraden en kleding.
De tassen zijn gemaakt van 100% gerecyclede materialen. Maar dat zie je er niet aan af!
Zo is op het materiaal van de ene tas vele kilometers gefietst en is met dat van een andere het leven van mensen gered. Of wellicht reden er auto’s overheen, of zwommen er vissen in…

Alle afzonderlijke modellen zijn door Toos ontworpen en vervaardigd. Iedere tas is unique.
Iedere tas is afsgestemd op degene die hem draagt!

Toos heeft een eigen kijk op ontwerp, materiaal, proces en vorm.

 

 

 

Inge van Boven

Inge van Boven

INGE VAN BOVEN

Over mij
Al tientallen jaren staat mijn leven in het teken van scheppen, creëren en toewerken
naar een visueel aantrekkelijk eindresultaat. Mijn achtergrond in ruimtelijke vormgeving, textiel, decoreren, stylen zijn een basis voor het werk dat ik nu maak. Schilderlessen en workshops, les nemen en les geven hebben mij gevormd tot de persoon die ik nu ben. Deze achtergrond, mijn passie in mijn werk en het eindeloos experimenteren hebben mij gebracht op het niveau waar ik nu zit.

Mijn schilderijen.
Mijn stoere en toch elegante (soms figuratief) abstracte schilderijen kun je makkelijk combineren in elk interieur.  Door de unieke werkwijze en de opbouw in lagen is er veel kleur te zien in een rustige setting. Vaak gebruik ik ongewone materialen of gereedschappen om tot het door mij gewenste eindresultaat te komen. Een spannend proces waarin ik steeds weer de mooiste resultaten zie.

 

Anneke Hansum

Anneke Hansum

ANNEKE HANSUM

Nieuwsfeiten, het dagelijks leven en de natuur inspireren haar tot nieuw werk.
Anneke is altijd op zoek naar verrassende composities.

Haar werk kenmerkt zich door een combinatie van figuratie en abstractie.

Doordat zij met diverse kunstvormen werkt: abstract, airbrush, grafiek en aquarelleren 
heeft zij de mogelijkheid om deze met elkaar te combineren.

Om nog beter met deze technieken te kunnen werken heeft Anneke diverse intensieve opleidingen gevolgd. Afgestudeerd in Grafiek aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Turnhout.

 

Heidi von Faber

Heidi von Faber

HEIDI VON FABER

“Geïnspireerd door de ‘oude Hollandse meesters’, waarbij de lichtinval een grote rol speelt, komen de alledaagse onderwerpen van mijn realistische schilderijen sterk naar voren.

Het is daarom dat ik meestal voor een donkere achtergrond kies om dit extra te benadrukken.

Graag creëer ik een rustgevend beeld zonder tierelantijnen. Door de eenvoud en de onderwerpen, vaak in het dagelijks leven gebruikte voorwerpen, krijgt het werk een eigentijdse uitstraling.

Glazen objecten, kleurrijk fruit en rustiek brood komen regelmatig terug in mijn werk. Ik vind het belangrijk dat de compositie een logisch geheel vormt en een sfeervolle uitstraling heeft.

Ik schilder met acrylverf op doek.”

Karin Welhuis

Karin Welhuis

 

KARIN WELHUIS
Na mijn opleiding aan de Kunstacademie in Utrecht ben ik 15 jaar werkzaam geweest op de kostuumafdeling van de Nederlandse Opera. Van de één op de andere dag nam ik de beslissing om het roer om te gooien en ben ik sinds begin 2008 werkzaam als keramisch vormgever. Het eerste anderhalf jaar had ik mijn thuisbasis in Muiden. In een klein pandje maakte en verkocht ik mijn werken samen met een collega keramist onder de vlag van Atelier 2PK.

Sinds 2010 heb ik een atelier aan huis en verkoop ik vanuit mijn eigen atelier, galeries en kunstbeurzen. De natuur is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Mijn werk kenmerkt zich door stoere, monumentale vormen en mathematische herhalingen. Alle objecten hebben een grote aantrekkingskracht en zijn bijzonder tactiel. Artis natura magistra: De natuur is de leermeesteres van de kunst. Ik ben lid van de Nederlandse Vakgroep Keramisten

 

 

Jaap Veen

Jaap Veen

JAAP VEEN

Jaap Veen is een autodidact fijnschilder.

Hij werkt figuratief met olieverf laag over laag. Deze techniek geeft hem de beste mogelijkheden om schoonheid te verwezelijken. Omdat hij het een uitdaging vindt zo gedetailleerd mogelijk te schilderenen en de formaten vrij groot zijn, kost het maken van een schilderij veel tijd . Tussen het ontstaan van idee en de laatste penseelstreek zit soms een jaar. De compositie is een groeiproces . Alles wat hem raakt (symboliek speelt een grote rol) slaat hij op (schets of foto) voor later of direct gebruik in op dat moment onderhanden werk.

Figuratieve schilderkunst, zien wat het voorstelt, wil niet zeggen dat de voorstelling in werkelijkheid ook kan bestaan. Realistische beelden die geplaatst zijn  in een andere omgeving of verhouding kunnen onwerkelijk worden. Een ieder kan dan zijn eigen interpretatie geven en zo zijn eigen beleving hebben.

 

 

Betty Jonker

Betty Jonker

BETTY JONKER ,

“Mijn acrylschilderijen kenmerken zich door een uitbundig kleurgebruik en een vrolijke dynamiek. Ik gebruik meestal contrasterende kleuren die ik pasteus opbreng.
Er zitten vaak een diepere lagen in mijn schilderijen.
Mijn schilderstijl is niet in een bepaalde kunststroming onder te brengen, er zit een mix in van Fauvisme, Impressionisme,
Expressionisme en Postmodernisme.
Het woord “colorist” is op mij van toepassing.”

 

 

Antje Drost

Antje Drost

ANTJE DROST

Sinds 2004 ben ik opgeleid door Ann van der Meer/ Atelier du Jardin en door haar inspirerende lessen en later door haar coaching, gaf zij mij de ruimte om te ontdekken waarin ik mij binnen de verschillende richtingen binnen de schilderkunst kon en kan ontwikkelen.

Na deze zoektocht die toch enige jaren in beslag nam. bleek dat mijn passie en kracht is in het schilderen op een impressionistische wijze van landschappen; vooral de combinatie van de Hollandse wolkenluchten met het polderland, maar zeker ook de zeegezichten, die altijd op de een of andere manier altijd een inspiratiebron voor mij is en blijft.

Daarnaast heeft het schilderen van stillevens zeker ook mijn voorkeur; inspiratie vind ik als het ware op straat; van prachtige food-arrangementen tot winkeletalages tijdens een weekendje weg.
Ik laat mij inspireren door de verschillende seizoenen om de sfeer en kleur van dat moment vast te leggen.

 

Anita van Iersel

Anita van Iersel

ANITA VAN IERSEL

Opleiding Keramiek en Kunstgeschiedenis: Academie voor Schone Kunsten, Arendonk (B) (1999-2004) * Specialisatie Hogere Graad Keramiek: Academie voor Beeldende Kunsten, Mol(B) (2004-2007) *
Het scheppend bezig zijn met de vier elementen aarde, water, lucht en vuur brengt mij steeds opnieuw tot verwondering en verstilling. Het is voor mij een heel meditatief gebeuren. Wanneer ik eenmaal klei in mijn handen voel ben ik in mijn element: vanuit de activiteit ontstaat als het ware vanzelf de vorm. Meditatie, engelen, vrouwen en natuurwezens zijn belangrijke thema’s in mijn werk. Daarnaast blijf ik steeds weer geboeid door bollen, potten en schalen: oervormen die ik in verschillende technieken laat ontstaan, eventueel gecombineerd met hout, ijzer of andere materialen. Reizen, architectuur en andere culturen zijn vaak mijn inspiratiebron voor meer abstracte vormen. Nu eens heeft de naakte huid van de klei al kleur en uitstraling genoeg, dan weer maak ik gebruik van diverse engobes, oxides en glazuren of breng ik verschillende structuren op de klei aan om deze mooi af te werken. Daarbij heb ik een voorkeur voor primitieve stooktechnieken, zoals raku, naked raku en kopermat. Voor mij is klei een bijzondere materie die blijft uitdagen en inspireren. Vanaf 2004 draag ik mijn passie voor klei uit door het geven van cursussen en workshops.

Elly Kern

Elly Kern

ELLY KERN

Elly kern heeft een eigenzinnige stijl van schilderen.
Felle kleuren,snelheid en dynamiek zijn in zowel haar figuratieve als abstracte werken te zien. Inmiddels heeft Elly vele exposities in binnen en buitenland op haar naam staan.
Ook organiseert zij projecten en zet zij zich in voor kunst en cultuur.
Zij geeft al jaren les aan volwassenen, kinderen en aan afrasie cliënten.

 

 

Wim Noordam

Wim Noordam

WIM NOORDAM

Wim Noordam is grafisch ontwerper en kunstenaar.
De basis is gelegd op de Willem de Kooning Academie.
Hij heeft o.a. Fine Graphic opgericht.
Als vormgever is hij breed geïnteresseerd.
Zijn kracht zit in het maken van originele, creatieve ontwerpen voor online en offline uitingen.
Daarbij maakt hij regelmatig illustraties.
Hij houdt van netwerken en verbinden.
Hij heeft een website met grafische kunst: www.wimnoordam.nl
Waarom?
Omdat hij ontwerpen erg leuk vindt om te doen.
De vrijheid om te spelen met miljoenen pixels!
Wim Noordam laat op zijn eigen wijze zien wat hem bezighoudt. Alles kan inspireren: actualiteiten, stompzinnigheid, onrecht, mensen, dieren, voorwerpen, gedachten, binnen- en buitenland, verleden, toekomst; de wereld is één grote inspiratiebron
Wim Noordam maakt ook werken in opdracht, bijvoorbeeld n.a.v. uw eigen foto’s.

Nelly van Dijk

Nelly van Dijk

NELLY VAN DIJK

“In mijn objecten gebruik ik veel vogels, hartjes, roosjes, en parels die kusjes symboliseren.

De liefde is een rode draad door mijn werkstukken als de liefde er niet is is alles zonder soul.

Ik zal nooit meer twijfelen aan mijn eigen fantasie.

Ik ga gewoon de mooiste dingen maken van de wereld!”

 

 

 

Anouk de Groot

Anouk de Groot

ANOUK DE GROOT

Met haar figuratieve sculpturen creëert Anouk verhalen die een reflectie vormen van het leven.

Met behulp van dierlijke en mensfiguren verbeeldt zij deze verhalen. De onderwerpen kunnen variëren van diepzinnige tot komische vertellingen.
In haar werk nemen bronzen beelden een belangrijke plaats in. Het totale proces wordt door de kunstenaar zelf begeleid. Hierbij komen niet alleen de creatieve aspecten, maar ook de fysieke kant van het werk aan de orde, zoals het ciseleren en patineren van de bronzen beelden. Naast de bronzen beelden werkt ze ook graag met keramiek.De uitwerking van haar kunst is een samensmelting van vakmanschap en gedetailleerde afwerking. De kracht van haar beelden schuilt in hun humor en verbeeldingskracht.

Marie Jose Korsten

Marie Jose Korsten

MARIE JOSE KORSTEN

Marie-Jose Korsten (1968) is personal stylist (Feel Good Expert) en verstaat de kunst om de wereld mooier te maken.

Als stylist gaat om het om de persoonlijke uitstraling van mensen en in haar eigen Feel Good tassen, gaat het om ontwerp, belijningen, materialen van kurk, waaronder bijzondere kurkbewerkingen. Op de foto ziet u de lijn ~De Groene Draeck~ (de benaming met toestemming van Prinses Beatrix). Het Draaksteken uit de gemeente Beesel waar zij woont, de creativiteit in kleur en functionaliteit van een tas komen hierin samen.
Bewustwording, duurzaamheid, innovatie, persoonlijke benadering en de wereld mooier maken (vol van zelfvertrouwen) is haar credo.
Marie Jose kijkt ernaar uit om u tijdens de Fair te mogen ontmoeten.

 

Will van Bommel

Will van Bommel

WILL VAN BOMMEL

“Een rode glazuur is bij mij favoriet.
Rood heeft lef,
Is sterk en
dramatisch.
Warm en levend.
Vraagt om aandacht.
Is classic en modern.”

 

 

 

 

Elly van der Graaf

Elly van der Graaf

ELLY VAN DER GRAAF Onze visie op sieraden
Bij naturebyelly maken Adri en Elly sieraden naar eigen ontwerp. In eigen slijperij worden door Adri bijzondere slijpsels uitgeprobeerd. De steen geeft aan wat er weggeslepen kan worden om een zo mooi mogelijk resultaat over te houden.. Zo ontstaat een vrij slijpsel dat iedere keer weer anders kan zijn. Soms zijn de natuurlijke breukvlakken een onderdeel van het ontwerp.
Elk ontwerp vraagt een andere steen, zo worden ook stenen in hun natuurlijk vorm verwerkt.
Inspiratie ontstaat soms door voorwerpen in de omgeving. Een kerkje met een bijzonder torentje in de verte kan een idee opleveren voor een ring. Een stukje koraal op een strand wordt vertaald in een bijzondere hanger. De combinatie van wat de natuur ons geeft in ruwe vorm en een goed uitgedacht ontwerp levert bijzondere ontwerpen op, waarbij ook oog is voor draagbaarheid.
Het genieten van een mooie ring is leuker als hij ook door anderen gezien kan worden

Pauline Luiten

Pauline Luiten

PAULINE LUITEN

Het borrelt in m’n hoofd. Dag in, dag uit.


24u per dag. Soms lig ik er wakker van. Ideeën komen en gaan. Ik scan
de omgeving en neem nieuwe indrukken in me op. Ik fotografeer en schrijf. Kan t later altijd weer gebruiken.
Ik pas, ik meet, ik combineer, soms in m’n hoofd, soms in de computer of op papier.
Zoveel ideeën, te weinig tijd om ze allemaal uit te werken.

T borrelt in m’n hoofd. Laat dat nooit meer stoppen.

 

 

Robbert Strüwer

Robbert Strüwer

ROBBERT STRUWER

“Na de kunstacademie (mode/reclametekenen) ben ik de “wijde wereld” ingetrokken,
pas in 2007 ben ik begonnen met schilderen.”

Na spontaan zijn naam meteen uit de tube te hebben getekend, kreeg Robbert het idee om zo verder te gaan.
Nog niet tevreden over de “invulling” wilde Robbert meer “volume” in het schilderij en kwam op epoxy als extra “boost” .

Robbert werkt met acryl/spuitbus/verf/stift en verschillende mallen etc.
Zo blijft hij constant op zoek naar andere materialen om mee te werken.

 

 

 

Lidy Scholten

Lidy Scholten

LIDY SCHOLTEN

“Ik schilder het liefst non-figuratief en mijn werk kenmerkt zich door strakke, duidelijke en krachtige vormen. Het spel van licht en reflecties produceert een caleidoscoop van sterke contrasten en kleuren vol energie en dramatische expressie.

Mijn schilderijen zijn gebaseerd op door mij gearrangeerde materiaalexposities. Ik gebruik hierbij gebogen, gevouwen en gekreukelde materialen waarin de reflecties van licht en kleur te zien zijn. De schilderijen zijn eigenlijk realistische weergaves van onrealistische objecten.

Het verrassende effect van glans en spiegeling spreekt mij erg aan. Dit zo gedetailleerd en realistisch mogelijk weer te geven is voor mij een grote uitdaging.”

 

 

Hanneke Messelink-Anders

Hanneke Messelink-Anders

HANNEKE MESSELINK-ANDERS

Onder de naam KunstAnders is Hanneke al vele jaren gepassioneerd bezig met het maken van pentekeningen.
Haar tekeningen zijn heel realistisch, zij probeert alle details met de grootste precisie en verfijning weer te geven.
Ieder onderwerp heeft zijn eigen uitdaging, maar de grootste uitdaging vormt voor haar het tot leven brengen van de natuur met alleen een simpel middel als de tekenpen, waarbij sommige onderwerpen nog van een subtiel kleuraccent worden voorzien.

 

 

Rob van de Griend

Rob van de Griend

ROB VAN DE GRIEND

“Ik denk dat je een bepaald schilderij maar op een bepaald moment in je leven kunt maken. Alles moet kloppen; de omstandigheden, het idee, de fysieke en mentale gesteldheid van de kunstenaar.

Het schilderproces is voor een deel intuïtief, daarom is het schilderij nooit gelijk aan een idee of een schets. Toevalligheden tijdens het schilderen zoals spontane vlekken, druipers, spatten, ongemakkelijke kleuren, kunnen een schilderij goed doen en in een andere richting sturen.

Tijdens het proces verlaat de schilder steeds meer het oorspronkelijke idee/beeld en richt zich uiteindelijk alleen nog maar op het schilderij. Het schilderij moet het bevredigende eindresultaat zijn van dat proces, een uniek werk gemaakt door een kunstenaar op een bepaalde tijd.”

 

Lida Blokland

Lida Blokland

LIDA BLOKLAND

Lida Blokland woont en werkt in Oud-Beijerland.
Zij schildert met acryl- en olieverf.

Het werk is realistisch, kleurrijk en kent meerdere thema’s.
Zij is actief als beeldend kunstenaar, schilderdocente en
leerkracht in het basisonderwijs.

De Academie voor Schone Kunsten te Arendonk heeft zij afgerond met de
specialisatie portret en model.

‘Schilderen en fotografie zijn mijn grote passie.Opleiding Mode & Kleding Rotterdam, Academie voor Schone Kunsten in België.

 

Ria Dijke

Ria Dijke

RIA DIJKE

“Mijn werk is kleurrijk.  Ik zoek de grenzen op naar de abstractie. Ik meng op het doek, werk nat in nat en probeer een goede kleurbalans in mijn werk te vinden door laag over laag te werken. De onderwerpen die ik schilder zijn divers. Technieken die ik gebruik zijn olieverf, acryl, aquarel en gemengde technieken. Experiment en durf in kleur en vorm staan voorop. Het werk moet een bepaalde spanning hebben wat  kleur, vorm en onderwerp betreft. Het onderwerp kan heel dagelijks zijn, maar het is de uitdaging om dit op een expressieve en interessante manier weer te geven. Via fotomateriaal en of collages kom ik tot verrassende composities. De Compositie is dan ook een heel belangrijk onderdeel om het werk vorm te geven en het zodoende tot een boeiend werk te maken.”

 

 

Peter Wesselo

Peter Wesselo

PETER WESSELO

Peter Wesselo is dagelijks in de natuur op zoek naar nieuwe vormgeving en kleuren.
Dat vindt je terug in zijn keramiek, schilderijen en beeldhouwwerken.
Hij toont durf in zijn kleurgebruik en de vormen van zijn keramiek en beeldhouwwerken zijn een inspiratie uit de natuur.
Peter is beginnend kunstenaar en heeft schilderles gehad bij Art Priori te Breda.
Daarnaast heeft hij zich sinds enkele jaren toegelegd op keramiek en beeldhouwen

 

 

 

Jos Schelfhout

Jos Schelfhout

JOS SCHELFHOUT.

De belangrijkste kenmerken van zijn schilderijen zijn:
– expressief, kleurrijk en (vaak) abstract
De schilderijen ontstaan door actie en reactie en de emotie en energie die Jos hierbij voelt.

Hoe directer en hoe sneller deze acties elkaar opvolgen des te krachtiger wordt het werk.
“De teugels volledig loslaten en daarna weer terug pakken is het mooiste wat er is”.  Verrassend werk! Hierbij werd Jos  o.a. geïnspireerd door : Jackson Pollack en Sam Francis.
Op een groter formaat komt dit nog beter tot uitdrukking.

 

 

Mieke Chantrel

Mieke Chantrel


Mieke Chantrel

Mieke Chantrel

MIEKE CHANTREL 

 “Ik ben autodidact  en haal mijn inspiratie uit de wereld om mij heen, met name de mens, bloemen en kleuren.
Mijn voorliefde gaat uit naar het werken met acrylverf waardoor ik graag andere materialen meng.
Hierdoor wordt de structuur van de verf  grover  waardoor  mijn werken een extra boeiende dimensie krijgen en daardoor interessanter worden.

Hoofdthema  is “de vrouw “.

Wie de doeken bekijkt ziet direct dat overbodige details zijn weggelaten.  De verbeelding  van de kijkers  zorgt voor de individuele inkleuring. Maar wat een ieder ziet zijn ontegenzeggelijk vrouwen. Elegante, sierlijk bewegende , modebewuste vrouwen. Ik werk in series van schilderijen, vaak in een mix van abstract en figuratief, die allemaal een iets andere uitstraling hebben.  In de ene serie zijn zij kleurrijk en vol vaart, in een andere serie warm en sfeervol. Maar altijd is er dat uitbundige kleurgebruik .  Als kenmerk van al mijn werk. Die kleuren zijn zeker ook terug te vinden in het onderwerp bloemen, het  tweede veel voorkomend thema . Een deel van het jaar woon en werk in Altea  (Spanje) , waar ik ook regelmatig exposeer. Mede daardoor vonden diverse schilderijen van mijn hand hun weg naar kunstliefhebbers in het buitenland.

Steve Nijbroek

Steve Nijbroek

STEVE NIJBROEK

De levenslust van de Oud Beijerlandse kunstenaar Steve Nijbroek spat van de doeken af.
Thema’s als katten, vogels, volkswagen en koeien komen regelmatig terug.
Ook de Franse Bulldogs zijn inmiddels in de typische Nijbroek art stijl vastgelegd.
Zijn composities, kleuren en contouren zijn gewaagd, soms rechtstreeks uit de flacon.
Krachtige penseelstreken worden afgewisseld met subtiele intervallen.
Geen wonder dat men niet raakt uitgekeken bij de werken van Nijbroek..
Bij het aanschouwen van Nijbroek’s werken komt de naam van COBRA al snel naar boven maar vooral andere namen zijn hieraan toe te voegen zoals, Jacob Herskind en Jean michel Basqiat,
Ook muziek  kan Steve inspireren: Mozart en Jimi Hendrix. Deze namen in combinatie met de typische ‘Nijbroek Art stijl’ zorgt ervoor dat Steve moeilijk in een vakje is te plaatsen.
Voorlopig houdt Steve het op figuratief maar zo langzamerhand zullen kunstkenners al elementen van Urban Art en Pop Art herkennen in ieder geval Contemporaryart.

 

Magda van Dijk -Rijneke

Magda Rijneke

MAGDA RIJNEKE

De keramische werken van Magda horen thuis in een traditie van pottenmakers, die vooral bewogen worden door het aardse van de klei. Ze werkt graag met oxides die aan de klei een bijzonder kleur effect geven waarbij de structuur van de huid een belangrijke rol speelt.
In de eenvoud van vorm zoekt zij naar nuances in de doorwrochte huid. Door het gebruik van grove chamotte en oxides worden de contrasten tussen glad en grof, ruw en structuur benadrukt. De werken worden handmatig opgebouwd en zijn uniek en eenmalig.
Zij zijn puur, perfect in het niet perfecte en elke kant ervan heeft iets verrassends.
Magda laat zich inspireren door de natuur, maar vooral de aardse kleuren van de herfst zijn haar grootste inspiratiebron. Het lijkt dat ze met haar werk als het ware de mineralen aan de aarde onttrekt.

Herman van Loon

Herman van Loon

HERMAN VAN LOON
Herman F. van Loon wordt in Breezand (gemeente Anna Paulowna) geboren. Van 1960 tot 1964 is hij werkend lid van de Noorderkunstkring in Den Helder. Na een verhuizing naar Alkmaar wordt hij lid van de Alkmaarse Kunstenaars Vereniging (A.K.V.).
Daar begint hij zijn scheppingsdrift in de harde materie, natuursteen. Diverse beelden zijn ontstaan in de steenhouwerij waar hij tevens werkzaam was. Met deze ervaring begon het werken met koper zowel ruimtelijk als op het platte vlak. In deze kunstuiting zijn diverse wandreliëfs in opdracht gemaakt. In de vroegere experimentele fase kwam de geboorte van huidige werkwijze tot stand, waarin diverse materialen verwerkt worden tot de huidige materieschilderijen. Materialen zoals hout, katoen, zand, soms kleine glasbolletjes waaraan kleur word gegeven met olieverf, worden samengesteld tot een spanningsveld op het platte vlak, zodat een boeiend object ontstaat. De laatste ontwikkeling is dat er delen uit het schilderij weggelaten worden, zodat de achtergrond mee speelt door de schaduwlijnen die op de wand ontstaan en een extra derde dimensie aan het geheel geven.

Jan van Noort

Jan van Noort

JAN VAN NOORT

“Een schilderij … Een avontuur”

Is het motto van Jan en beschrijft de wijze waarop hij het schilderen beleeft.
In een zoektocht met lijnen en vlakken, laag over laag, dekkend en transparant, worden de overwegend geabstraheerde beelden gevormd.
Zijn onderwerpen zijn divers en nemen soms een onverwachte wending.
Met een bij voorkeur expressief kleurgebruik en een losse penseelvoering vertelt hij zijn verhaal met verf.

 

 

 

Roos Brouwer

Roos Brouwer

ROOS BROUWER

Roos is een autodidactische “materie schilder” en dat betekent dat zij in haar schilderijen en sieraden gebruik maakt van allerlei soorten materie. Dit kunnen natuurlijke materialen zijn zoals bladeren, takjes, zand, erts, steen enz.

Maar het kunnen ook materialen zijn die zijn gemaakt door mensen zoals glas, metaal, onderdelen van computers of andere machines, papier, plastic enz.

Als basis voor haar schilderijen en sieraden gebruikt Roos canvas en de verf die zij gebruikt is acryl.

Eeuwenoude natuurelementen en eigentijdse driedimensionale technieken ontmoeten elkaar in al de schilderijen en sieraden die zij maakt.

En uiteraard zijn haar schilderijen en sieraden allemaal uniek en exclusief.

Lou de Wit

Lou de Wit

LOU DE WIT

Lou de Wit startte zijn werkzame leven als zelfstandig ondernemer.
In deze periode vonden veel ontwerpen op het creatieve en technische vlak, hun weg naar de afnemers.
Het creatieve deel van het ondernemerschap, gaf altijd veel voldoening, hoewel het altijd met functionaliteit te maken had.
In mijn kunstuitingen is deze praktische functionaliteit vervallen en is de vormgeving vrij,
De technische achtergrond is vaak nog positief herkenbaar.
De gebruikte materialen zijn divers en voor mij zonder beperkingen inzetbaar.
Hierdoor ontstaat een ruime diversiteit in  figuratieve en praktische creaties.
Ontwerpen in opdracht kunnen worden uitgevoerd.

 

Paul van de Luijtgaarden

Paul van de Luijtgaarden

PAUL VAN DE LUIJTGAARDEN

 

 

 

 

 

 

 

 

Kees de Man

Kees de Man

KEES DE MAN                                      Beeldenontwerper

Kees de Man maakt figuratieve keramische kunst, veelal  fel gekleurd door diepglanzende glazuren. Vertederende dierfiguren, zo overgenomen van de schilderijen van Karel Appel en op zijn eigen wijze tot leven gebracht.
Verwerkt tot krachtige expressieve beelden van lijn en kleur, die in een speels ogenblik, vervlochten zijn tot een natuurlijk geheel. Als kijker word je verleid je lievelingsdier te kiezen en een naam te geven. Het is een kat of een leeuw, een uil of een konijn. Of juist de combinatie: Vogelhond
De serie bestaat inmiddels uit 20 exemplaren.
Als kunstenaar is Kees vooral geïnteresseerd in de opkomst van de moderne kunst in de eerste helft van de 20ste eeuw. Kunst die vernieuwde en provoceerde. Ook uitgesproken reacties te weeg bracht bij het publiek. “Dat is geen kunst, dat kan mijn dochter ook”. Compromisloos. Maar bovenal ook kunst die nog gemaakt werd met beperkte middelen, waar de artistieke drive bij de kunstenaar doorslaggevend was voor succes. De kunst van Cobra is daarvan het grote voorbeeld.  Naast de Cobra-collectie ontwerpt hij grotere sculpturen, waaronder vrouwenfiguren, geïnspireerd door Pablo Picasso en Henri Moore. Een van zijn laatste werken: “Lost in Emptiness” sluit aan bij zijn maatschappijkritische visie en zijn diepe gevoel van afkeer voor oorlogsgeweld.

 

Jaap en Hetty Vrijland

Jaap en Hetty Vrijland

JAAP EN HETTY VRIJLAND

Begin 2004 zijn we in de ban geraakt van het werken met “koud glas”.
Als glaskunstenaar zijn we in principe autodidact. Het werken met glas vraagt echter wel een gedegen technische ondergrond. We hebben daarom verschillende opleidingen gevolgd, waaronder: fusen, brandschilderen, glas-in-lood, brandertechniek, en casten.
We vinden het een uitdaging om soms ook verschillende materialen in het glas te verwerken.
Jaap werkt vaak abstract en Hetty heeft vaak de menselijke figuur als onderwerp 
Het glas inspireert ons en we vinden het een prachtig materiaal om mee te werken en er anderen van mee te laten genieten.
Door de lichtinval erop of erdoor verandert de schoonheid van het glas diverse malen.

Met het glas maken we zowel objecten als sieraden.
De objecten kunnen binnen en buiten worden geplaatst en zijn meestal in combinatie met (roestvast)/ (corten) staal, hout, aluminium of (hard)steen.
Alle objecten en sieraden zijn uniek.

 

Maaike Bloemsma

Maaike Bloemsma


Maaike Bloemsma

Maaike Bloemsma

MAAIKE BLOEMSMA
In mijn vrije werk haal ik vooral inspiratie uit de natuur. Dieren spelen daarin vaak de hoofdrol. Op deze Art Fair laat ik 2 disciplines zien. De schilderijtjes gemaakt met verschillende materialen en technieken waarin ik onder anderen Het Insect de hoofdrol geef. De keramiekschalen zijn geïnspireerd op hertengeweien. De combinatie van 2 en 3D vind ik heel prettig. Naast mijn vrije werk, werk ik ook in opdracht. Hierin richt ik me o.a. op zichtbaarheid van bedrijven en “herinneringskunst”. Ik werkt niet in één, vaststaande stijl. Door met de opdrachtgever in gesprek te gaan, kan ik die diverse gedachten en beelden omzetten en omvormen. Naar aanleiding daarvan kies ik materiaal en techniek. Dit kan o.a. een collagekunstwerk, een schilderijen of een keramieke schaal of urn zijn die ik omvormen tot een uniek en mooi kunstwerk. De diversiteit van mijn kunstcreaties is groot, qua stijlen, materialen, technieken e.d. Op mijn site www.bloemsma-creation.nl kunt u meer van mijn werk zien.

Jolande van der Heul

Jolande van der Heul

JOLANDE VAN DER HEUL

Als beeldend kunstenaar wil ik mijn “verwondering” over het leven zichtbaar maken.
Ik wil blij verrassen en er is alléén een boodschap als de kijker die herkent.

“Alles is, de kunstenaar is slechts medium”.

Tussen 1985 en 1995 heb ik van verschillende kunstenaars les gehad. Het werken op doek/papier werd op deze manier vanuit diverse disciplines benaderd. Schilders, een dichter, fotograaf, keramist en een beeldhouwer onderwezen en inspireerden vanuit hun kunstzinnige achtergrond. Mijn belangstelling en vaardigheden ontwikkelde zich zo vanuit de verschillende kunstvormen, denkwerelden en technieken. Ik heb in die periode ook met klei en speksteen gewerkt. Uiteindelijk is mijn voorkeur voor het schilderen blijven bestaan. Ik wilde anders vormgeven, dagelijkse begrippen zo breed mogelijk interpreteren en verrassende contexten toevoegen. Het werd een spel van beeldelementen en symbolen in een doorgaans helder kleurenpalet met duidelijke belijningen. Bij portretschilderen beperk ik me tot een realistische weergave, bij voorkeur na een persoonlijke kennismaking met het model.

Adrie Hello

Adrie Hello

ADRIE HELLO                                                        

Adrie Hello staat veelal bekend om zijn sfeerrijke aquarellen waarbij de historische binnenstad van Dordrecht een belangrijke rol speelt.

De laatste tijd heeft hij echter zijn aandacht meer verlegd naar industriele objecten in olieverf waarbij hij op zoek is naar een eigentijdse en rauwere stijl van schilderen.

Het moet een tussenweg worden/zijn tussen een olieverf en aquarel, waarbij ook weer de sfeer en het gevoel op de eerste plaats staat.

Het schilderij moet een houdsbaarheidsdatum mee krijgen, waarbij je elke keer weer verassingen ontdekt.

Tegenwoordig heeft Adrie een mooi gelegen atelier aan de voet van de Grote Kerk in Dordrecht. Een bezoekje is zeker de moeite waard.

 

Corinna Euwes

Corinna Euwes


Corinna Euwes

Corinna Euwes

CORINNA EUWES

Het allernieuwste werk van Corinna bedeelt het toeval een zeer grote rol toe.
Haar bestaande stukken zullen ruimte gaan maken voor haar nieuwe sculpturen en ideeën.
Beiden zullen gepresenteerd worden op de Ara Art fair, wellicht helpt u een handje met ruimte maken door het aanschaffen van een van haar vriendelijk geprijsde bronzen?

 

 

 

 

Freddy Jacobs

Freddy Jacobs

FREDDY JACOBS

I started to paint after a painful divorce in 2009.
I start to like to paint and I start to enjoy to work with colors in acryl painted with a knife.
Today I started a new series that will be presented to the public in 2017.
In the mean time we put the works of 2010 till 2015 in expositions.
I like to work with mixed media and to add textures and special effects in my works with exploding colours.

ARTISTIC EDUCATION:

Royal Academy of Arts in Bruges, evening classes , 1979

 

 

 

Jos Gielen

Jos Gielen                  Cor-Tenstaal 1.70m

JOS GIELEN

Beeldend kunstenaar
Geboeid door de mens creëert hij bijzondere werken waarin dit thema duidelijk naar voren komt.
Zijn uitgangspunt is dat de ene mens niet zonder de andere mens kan.

“Samen sterk” is zodoende een terugkerend onderwerp in zijn werk. 

Zijn werk kan omschreven worden als abstract en modern.

Zijn ontwerpen worden gekenmerkt door het uitbeelden van gestileerde mensengroepen die in een bijna architectonisch verband worden samengebracht.

Jos Gielen vervaardigt niet alleen kleurrijke schilderijen en bronzen beelden maar ook (tuin-)objecten en (relatie-)geschenken. Daarnaast is toegepaste kunst een gebied waarin Jos Gielen bekwaam is.

 

Mila Doekharan

Mila Doekharan

 

MILA DOEKHARAN

Mijn fascinatie voor schilderen is op jonge leeftijd begonnen maar het echte schilderen begon op latere leeftijd door workshops en cursussen te volgen.
Nu schilder ik voornamelijk landschappen in acryl en aquarel.
Als ik schilder probeer ik de natuur zo realistisch mogelijk weer te geven en een sfeer te creëren waardoor het gevoel ontstaat dat de natuur heel dichtbij is.
Want de natuur is zo mooi, een groepje berkenbomen met verdorde bladeren, het sappig groen van de eerste lentebladjes of een klaproos is volle bloei.

In de natuur zijn geen lelijke dingen.

 

 

Frans van den Berg

Frans van den Berg

FRANS VAN DEN BERG   

Frans van den Berg leeft en werkt in Dordrecht. Na zijn Illustratie & design opleiding aan het St Lucas heeft hij voortdurend zijn schildertechnieken verder verfijnd. Naast aquarellen maakt hij ook op groot formaat olieverfschilderijen.
Inspiratie haalt hij uit zijn directe omgeving. Zo gaat hij regelmatig de polder in.
Kunst op maat 
Bijzondere kunstwerken zijn de zogenoemde unica. Hij vergroot met behulp van geavanceerde technieken zijn aquarellen sterk uit waardoor de kleine details van deze aquarellen groot in beeld worden gebracht. In de loop der jaren hebben tientallen van zijn kunstwerken haar weg gevonden naar verschillende bedrijven waaronder Imtech en Emha. Zijn werken bevinden zich o.a. in Amsterdam, Rotterdam, Brussel, Boedapest, Spanje, Frankrijk en Noord-Amerika.

 

Martin Kiel

Martin Kiel

MARTIN KIEL 

Den Haag  1938

Avondopleiding Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten (1964-1967)

Inspiratie vindt hij vooral in landschappen en bloemen. Martin werkt op papier (gemengde techniek) en op doek (olieverf en acryl).

Sinds 2006 doet hij mee aan exposities in binnen- en buitenland. Hij is lid van de Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars en van La Société des Artistes Indépendants in Parijs.

 

Karolinne Engelen

Karolinne Engelen


Karolinne Engelen

Karolinne Engelen

KAROLINNE ENGELEN

Karolinne Engelen is ruim 10 jaar bezig met keramiek. Zij heeft de driejarige keramiekopleiding alsmede het extra leerjaar handvormen bij de SBB Gouda gevolgd. Inmiddels werkt zij al weer enige jaren in haar eigen atelier in Capelle aan den IJssel waar zij tevens met veel enthousiasme lessen en workshops geeft .
De zee vormt een belangrijke inspiratiebron voor haar. “Al het leven vindt zijn oorsprong in water, het leven is eindig maar de zee lijkt oneindig en herbergt vele schatten”.
Karolinne maakt gipsen mallen van levensvormen uit de zee en wil op deze manier hun leven “vangen”. Misschien zelfs de suggestie van onsterfelijkheid wekken, een verwoede poging om het leven te behoeden voor de eindigheid…
In de mallen wordt vervolgens klei gedrukt en de resultaten hiervan worden verwerkt in schilderijen, kralenpalen, schalen en vazen. Dit resulteert in diverse vormen van “versteende zee”.  Met haar handen in de klei voelt Karolinne zich als een vis in het water.

 

Herbert Immer Willems

Herbert Immer Willems

HERBERT IMMER WILLEMS

‘Herbert Immer Willems heeft de Minerva-academie in Groningen bezocht en nadien jarenlang gewerkt in het atelier van Meggy Poell in Amsterdam. Hij werkt momenteel full time als kunstenaar in Haarlem, waar hij ook zijn atelier heeft. Bovendien is hij de auteur van het vuistdikke boek
‘Een aangename duisterheid’, over de verborgen kanten van kunst en van het boek
Het oog zoekt troost‘, over kunst, schoonheid en de troost die ons dat kan schenken.

Zijn centrale thema is de zogenaamde ‘heemding’. In de dorpen en landschappen die hij schildert zouden we allemaal geboren willen zijn, willen opgroeien, volwassen willen worden en onze kinderen willen grootbrengen. Het zijn plekken die herinneren aan waar de mens heel vroeger ook heeft gewoond. Plekken met een collectieve herkenning en herinnering. Plekken waar we nog steeds naar verlangen, veilige plekken van samen-geworteld en -verbonden te zijn. De moderne ontheemding en vervreemding is nergens te bekennen. Die ‘heemding’ blijkt een oeroud en oorspronkelijk gevoel van ons mensen.

Herbert Immer Willems werkt uitsluitend in olieverf, op hout, met veel kleur en uitgesproken licht en donker accenten. Hij gebruikt altijd een imprimatuur van diep ultramarijnblauw, herkenbaar aan de blauwe lijnen die als het ware door al zijn werken lopen. Zijn streven is door vereenvoudiging van de vorm de zeggingskracht van de boodschap maximaal te laten uitkomen’

Hanneke Taneja

Hanneke Taneja

HANNEKE & SUBASH TANEJA  

Hanneke and Subash Taneja, together make inspiring miniature matchbox altars for your home and travels. Subash, reaching back to his Indian roots and the skills he gained from his profession as an architect, makes the doors, capping the creations with exotic eastern forms and then paints them in the brightest colours.
Hanneke then decorates these mini chapels with a variety of beautiful materials and finally adding little statues.

You’ll find temples with a miniature Buddha, a miniature Maria, a miniature Ganesh or even a miniature Christmas nativity scene. Their frequent travels to India are a constant source of inspiration for their choice of pictures, colour and decoration.

Those who buy a miniature temple, often speak of intending it as a present for someone else, to give some encouragement or support. A little temple next to your bed may offer consolation. These matchbox temples being very handy in size can be easily placed in a private or personal spot or altar

Brenda Hardijk

Brenda Hardijk

BRENDA HARDIJK-VAN DE WOUW

In mijn beelden kom je de verschillende technieken tegen. De vrouw en beweging staan centraal,  maar het is ook een uitdaging om met andere thema’s te werken, als vrij werk of in opdracht. Werkend vanuit een thema ga ik aan het slag met klei en laat mijn werk groeien tot verrassende vormen. Stoer, maar toch elegant, glad samen met ruw, kleur en eenvoud. Mijn ontwerpen bestaan hoofdzakelijk uit keramiek. Voor sommige modellen maak ik een keuze en laat het object in brons gieten bij de bronsgieterij. Ik werk ook graag met andere materialen zoals epoxy en cortenstaal en wil mij verder specialiseren in vormen van glas te maken. Het ligt aan de opdracht die ik krijg of mijzelf opleg met welke materialen ik wil gaan werken. Dit geeft altijd weer uitdagingen aan mijn werk. Ruimtelijk werk vind je momenteel voor een groot deel terug op mijn website. Maar ook werk voor aan de wand kun je vinden onder het rubriek Wandobjecten. Dit kan gemengde techniek met keramiek zijn, maar fotografie op aluminium. Of objecten met acrylverf, dit geeft weer een andere vrijheid met kleurexpressie.

 

 

Hans Clauzing

Hans Clauzing


Claudia Meyer

Kardia Meyer

KARDIA MEIJER & HANS CLAUZING

Kardia Meijer werkt regelmatig samen met de bekende tuin- en groenfotograaf Hans Clauzing.  Hun beider visie vind je terug in haar schilderijen, waar de zomerflora de leidraad vormt.
Haar kunstwerken doen je naar de zomer verlangen. Liggend tussen een rijke, warme bloemenpracht, waarbij alle zintuigen geprikkeld worden.
Genietend van de overvloed van kleuren zoals je die aantreft in haar kunstwerken.
Zij schildert met gevoel en maakt gebruik van verschillende technieken en materialen. Het liefst werkt zij op grote canvas doeken, waar haar ideeën het best tot hun recht komen. In binnen- en buitenland bezoekt zij bekende en bijzondere tuinen, waaruit zij allerlei materialen meeneemt naar haar atelier, om in haar schilderijen te verwerken. Kardia exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. Haar werk was onder andere te zien in Amsterdam, Den Bosch, Utrecht, Hamburg, Barcelona en Rodby (Denemarken). Ook exposeert en schildert ze tijdens open tuindagen door heel Nederland.

Als Zzp-er ben ik onder de naam Clauzing Fotografie al meer dan 20 jaar actief met voornamelijk tuin- en botanische fotografie.  In 1996 begon ik met tuinfotografie bij het magazine “Mijn Tuin” (tegenwoordig Home and Garden). Mijn reportages zijn regelmatig te vinden in vrijwel alle grote tuinbladen zoals;  Groei & Bloei, Tuinseizoen, Landleven, Tuin & Landschap, Buitenleven en Home and Garden. Door mijn “groene” vooropleiding heb ik zicht op het assortiment en ben ik thuis in de “tuinwereld”. Naast de tuinbladen fotografeer ik ook in opdracht voor tuinontwerpers, kwekers en verschillende evenementen en activiteiten uit/in de groene sector.  Mijn beeld vindt via het stockbureau Visions in Lisse haar weg over de hele wereld.
Als voormalig biologiedocent vind ik het geven van lezingen en workshops een belangrijke en inspirerend onderdeel van mijn baan. Wat is er leuker om je kennis en vaardigheden over te mogen brengen aan andere tuin- en plantenliefhebbers en fotografen! Deze workshops en lezingen geef ik op verschillende locaties door heel Nederland en België.

Bart Ensing

Bart Ensing

BART ENSING

Bart Ensing maakt sculpturen van in de natuur gevonden hout. Organische vormen, werk dat je wilt voelen. Hij wil de kijker vooral uitnodigen om zich te verwonderen, een tweede keer te kijken, en hopelijk zich te laten raken.

Ensing gebruikt hout dat hij in de natuur vindt, ‘als het maar krom, rot of schimmelig is’. De sculpturen komen zonder vooropgezet plan, al kijkend en voelend, tot stand. Vaak lukt het Ensing om van het zware materiaal hout, zeer open en luchtige sculpturen te maken. Ze kunnen figuratief zijn of abstract, maar ook bij die laatste werken is er veelal vaag een organische, soms menselijke vorm te herkennen.

Bart Ensing laat je kijken, voelen, verwonderen.

 

 

 

Estrid de Wit

Estrid de Wit

ESTRID DE WIT

Estrid de Wit

Estrid de Wit

“Mijn werk kenmerkt zich door het gebruik van mooie, exclusieve en duurzame materialen zoals Swarovski, Japanse rocailles, handgemaakte (glas)kralen, (half)edelstenen en overige materialen die ik tijdens reizen over de continenten verzamel. Ik hou van werken in verschillende technieken, waarbij ik mijn inspiratie haal uit mooie materialen en kleuren.

Bijzonder trots ben ik op een de tekst van een vakjurylid:
Een goede ontwerper moet een: * architect zijn voor het ontwerp,* beeldhouwer zijn voor de vorm,* schilder zijn voor de kleuren,* muzikant zijn voor de harmonie,* een filosoof zijn voor de sfeer, ……….. en dat vind ik iedere keer terug in je sieraden”

 

Lies Arsieni

Lies Arsieni

LIES ARSIENI

Na haar studie aan de Pedagogische Academie met specialisatie tekenen heeft zij op latere leeftijd de vierjarige dagopleiding tot beeldend kunstenaar gevolgd.

Na vele disciplines geprobeerd te hebben, zoals boetseren, ceramische handvormen en beeldhouwen, kiest zij uiteindelijk voor het platte vlak. En ontwikkelde daar haar eigen beeldtaal.

Verbinding en verweving vormen het uitgangspunt van haar werk.

Werkstukken en schilderijen over textiel, kant en weefplanten waarin ze materialen, zoals draad, kant en oud papier verwerkt, maken dit aanschouwelijk.

Door verweving en door verbindingen aan te gaan wordt iets sterker en vormt een basis. Een patroon is een duidelijk voorbeeld, zoals bij kant. Maar ook kan je dit zien in een border. Sommige planten worden zelfs weefplanten genoemd.  En zo vormen aaneengeregen herinneringen het patroon van een leven.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaart wordt geladen...
Locatie

Hotel Ara
Veerweg 10
3336LM Zwijndrecht